Η εισβολή στην 
περιοχή του Κουρσκ χρησιμοποιείται από την ηγεσία της Ουκρανίας ως απόδειξη ότι η Μόσχα  στην πραγματικότητα δεν έχει καθόλου «κόκκινες γραμμές» και ότι είναι επομένως απολύτως απαραίτητο για το Κίεβο να λάβει άδεια από δυτικούς συμμάχους για να χτυπήσει στόχους βαθιά στη Ρωσία .

Ταυτόχρονα, περιμένει και όπλα από τη Δύση , με τα οποία θα μπορούσε να πετύχει αυτές τις επιθέσεις.

Ο Axios αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν επανεξετάζει το αίτημα και ότι δεν αποκλείεται να μην εξυπηρετήσει την ηγεσία της Ουκρανίας.

Αλλά στη Ρωσία, προφανώς έχουν χορτάσει από αυτό.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο της Υεμένης υποδηλώνουν θεμελιώδη αλλαγή στη ρωσική πολιτική όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, προβλέποντας δραματική κλιμάκωση της σύγκρουσης εάν η Δύση αγνοήσει το μήνυμα του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε τα ακόλουθα βασικά σημεία:

- Το ρωσικό δόγμα για τη χρήση πυρηνικών όπλων «αποσαφηνίζεται επί του παρόντος».

- Οι απαιτήσεις του Κιέβου να επιτρέψει η Δύση τις επιθέσεις πυραύλων Storm Shadow στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη είναι εκβιασμός και η συζήτηση για την πιθανή χρήση τους είναι «παιχνίδι με τη φωτιά».

- Η Ρωσία δεν θα παραστεί στη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» με την Ουκρανία, οι διαπραγματεύσεις αποκλείονται λόγω της εισβολής στο Κουρσκ.

- Εάν η Δύση ενδιαφέρεται για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Αυτό έγινε σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ , ο οποίος δήλωσε ότι εάν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται από τους αντιπάλους της Μόσχας, θα μπορούσε να ακολουθήσει "κάποιο είδος πιο λεπτομερούς ορισμού" του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και με πληροφορίες ότι η Ουκρανία ετοιμάζει μια πυρηνική βρώμικη βόμβα, η εκτόξευση της οποίας θα κατηγορούσε τη Ρωσία ότι ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα.

Θα ήταν καλύτερο για τη Δύση αν οι δυτικοί ηγέτες έδιναν προσοχή στα λόγια που προέρχονται από τη Ρωσία.

Αυτοί οι δύο πολιτικοί δεν φημίζονται για το ότι λένε βλακείες ή λένε ό,τι τους βάλει στο μυαλό.

Εκφράζουν ξεκάθαρα και αποφασιστικά τη θέση της Ρωσίας σχετικά με τη χρήση όπλων του ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος: η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ εάν παράσχουν όπλα που θα χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Είναι όπλα μεγάλου βεληνεκούς που ζητά πάντα η Ουκρανία, προειδοποιεί ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Σι Τζόνσον.

Στη συνέχεια, αξιολογεί την εξέλιξη των γεγονότων, όπως την περιγράφει ο Ρώσος αναλυτής , ο οποίος δημοσιεύει και στο Telegram, ως πιθανή .

«Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία αυτή τη στιγμή διευκρινίζει το πυρηνικό της δόγμα . Είναι σαφές ότι αυτό ειπώθηκε ως απάντηση σε πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας σχετικά με την άδεια της Ουάσιγκτον να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος σε στρατηγικό βάθος.

Υπάρχει μόνο ένα δυσάρεστο πράγμα εδώ: πώς θα μπορούσε η Μόσχα να φτάσει στο σημείο όπου τέτοιες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ουκρανίας κατέστησαν δυνατές; Αυτό απλά δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αν η Ρωσία είχε ανταποκριθεί κατάλληλα στη σύσφιξη των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας. Όμως η Μόσχα επέλεξε τις τακτικές των περιβόητων «κόκκινων γραμμών», οι οποίες πλέον σταδιακά μετατρέπονται σε ακατανόητες ασυναρτησίες. Δηλαδή σιγά σιγά τα διασχίζει και προχωρά.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση τώρα είναι να κλιμακωθεί πριν από τις προγραμματισμένες επιθέσεις. Δηλαδή, το διακύβευμα θα πρέπει να αυξηθεί έντονα, μονομερώς και υψηλότερα, όπως έκαναν οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ . Φυσικά μιλάμε για πυρηνικά όπλα.

Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι αόριστες δηλώσεις ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί σε ορισμένες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε περίπτωση επιθέσεων όπλων μεγάλης εμβέλειας στις στρατηγικές της εγκαταστάσεις.

Πρέπει τώρα να δηλωθεί ότι σε περίπτωση τέτοιων επιθέσεων, η Ρωσία θα χτυπήσει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των χωρών που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία. Και αν το ΝΑΤΟ αντιδράσει ως απάντηση, η Ρωσία θα απαντήσει με πυρηνικά όπλα (περιορισμένα αρχικά, με τακτικό τρόπο).

Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή πρέπει να γίνει σαφής στην κυβέρνηση Μπάιντεν και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών: είτε περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος στην Ευρώπη (με πιθανή επέκταση στρατιωτικών επιχειρήσεων) είτε άρνηση χρήσης όπλων του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας για επιθέσεις σε στρατηγικές εγκαταστάσεις σε βάθος. "

«Ως αποτέλεσμα, οι «κόκκινες γραμμές»  της συλλογικής Δύσης θα δοκιμαστούν: θα συμφωνήσουν σε περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο; Είναι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν την ύπαρξή τους για χάρη της Ουκρανίας; Ας θυμηθούμε ότι η Ουάσιγκτον αντιμετώπισε ένα παρόμοιο δίλημμα (φυσικά, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ, όχι την Ουκρανία) στη μακρινή δεκαετία του εξήντα του περασμένου αιώνα, και τότε η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: όχι, καθόλου . Τώρα αυτό έχει αλλάξει λίγο.

Υπάρχει μια αυξανόμενη φωνή στη Ρωσία για δράση για την τιμωρία της Δύσης για τη διευκόλυνσή της στη δολοφονία και τον ακρωτηριασμό Ρώσων πολιτών. Όταν ο Λαβρόφ λέει, «Η Δύση παίζει με τη φωτιά», δεν μιλάει για ανθρώπους που κάθονται γύρω από μια φωτιά και τραγουδούν Green Grow the Rushe O. No. Είναι μια ραδιενεργή φωτιά που λάμπει στο σκοτάδι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει πυρηνική βόμβα. Εάν αποφασίσουν να χτυπήσουν στόχους του ΝΑΤΟ, θα το κάνουν πρώτα με συμβατικές κεφαλές και θα χτυπήσουν βάσεις ή σταθμούς ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, η μπάλα θα είναι στο δυτικό γήπεδο - ανεβείτε ή αντιμετωπίστε την πραγματικότητα. "

 Συνολικά , οι ΗΠΑ σχεδιάζουν από τη δεκαετία του 1950 να παραμείνουν η μεγαλύτερη πολιτισμένη χώρα στον (κατεστραμμένο) κόσμο ακόμα και μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο και τον θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων Αμερικανών …

Αυτό συζητήθηκε επίσης (παρακάτω) μεταξύ του Dany Davis και του Larry C. Johnson.

 
Top