Η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει πόλεμο με τη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ, αφότου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τις ΗΠΑ την Τρίτη για τις συνέπειες της υποστήριξης της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς «υποστηρίζουν μια δημοκρατική χώρα» που χρειάζεται όπλα για αυτοάμυνα.

Όπως είπε, τα αιτήματα της Ουκρανίας προς τη Δύση σχετικά με την άδεια χρήσης πυραύλων Storm Shadow για επιθέσεις στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη συνιστούν εκβιασμό.

Η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους κινδύνους ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Προειδοποίησε ότι οι δυτικές χώρες αναζητούν τον διάβολο και παίζουν με τη φωτιά όταν συζητούν το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να στοχεύσει σε ρωσικό έδαφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε προηγουμένως ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Η μεταφορά όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στο Κίεβο είναι ένας δρόμος για πολύ σοβαρά προβλήματα, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

 

 
Top