Το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με φορτηγό ξυλείας σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα με πινακίδες διπλωματικού σώματος, συνέβη την Πέμπτη στον αυτοκινητόδρομο A1 Deva-Nădlac (τομέας Τιμισοάρα – Λουγκόι) στη Ρουμανία. Ένας άνδρας πέθανε. Σύμφωνα με πηγές του Adevărul, το θύμα ήταν ο Ούγγρος πρόξενος στο Βουκουρέστι, Ferenc Vágó.

«Στις 29 Αυγούστου 2024, ένα φορτηγό φορτωμένο με ξύλα ταξίδευε στο A1 Deva-Nădlac από Τιμισοάρα προς Λουγκόι και κάποια στιγμή ένα από τα λάστιχά του έσκασε, γι' αυτό το φορτηγό μπήκε στην αντίθετη κατεύθυνση του ταξιδιού και συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε ένας άνδρας, ηλικίας 60 ετών, και στη συνέχεια συγκρούστηκε με άλλα δύο οχήματα», ανέφεραν οι πυροσβέστες της κομητείας Timiş σε δελτίο τύπου.

Το αυτοκίνητο του προξένου καταπλακώθηκε ολοσχερώς από το φορτηγό και πιστεύεται ότι ο 60χρονος Vágó σκοτώθηκε ακαριαία. Ο οδηγός του φορτηγού, που κατέληξε σε χαντάκι, λέει ότι δεν θυμάται τίποτα από το ατύχημα.

Η αστυνομία έχει ανοίξει ποινική υπόθεση για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οι λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα διερευνώνται από κοινού από τις ουγγρικές και τις ρουμανικές αρχές.

Η Ρουμανία ξεπερνά μόνο τη Βουλγαρία σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους. Πέρυσι, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 3.500 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις οχημάτων, κυρίως λόγω υπερβολικής ταχύτητας.



 
Top