Ένας Σενεγαλέζος απελάθηκε από την Πολωνία αυτή την εβδομάδα μετά από ένα σοκαριστικό περιστατικό σε μια περιοχή κολύμβησης στο Κατοβίτσε που προκάλεσε δημόσια κατακραυγή, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη του συνάντηση με Πολωνούς αξιωματούχους μετανάστευσης

Ένας Σενεγαλέζος απελάθηκε από την Πολωνία μετά από ένα σοκαριστικό περιστατικό στην κοιλάδα των τριών λιμνών στο Κατοβίτσε, όπου συνελήφθη από την κάμερα να μπαίνει στο νερό και να ανακουφίζεται μπροστά σε θεατές.

Ένα βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο πριν από αρκετές εβδομάδες έδειχνε έναν γυμνό άνδρα να μπαίνει στην πισίνα, να κάνει οκλαδόν στο νερό και προφανώς να ανακουφίζεται μπροστά σε άλλους λουόμενους. «Πιθανότατα ανακουφίστηκε μπροστά σε ανθρώπους που χαλαρώνουν δίπλα στο νερό», επιβεβαίωσε ο υπολοχαγός Szymon Mościcki, εκπρόσωπος του Τμήματος Συνοριοφυλακής της Σιλεσίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη Ιουλίου, αλλά έκτοτε αποκαλύφθηκε ότι ο Σενεγαλέζος είχε ήδη συλληφθεί για παράνομη διαμονή στην Πολωνία πέρυσι. Αρχικά κρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 για παράνομη διακίνηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύλληψης, αντιστάθηκε, οδηγώντας τους αξιωματικούς να χρησιμοποιήσουν άμεση βία. Τον Νοέμβριο του 2023, ο επικεφαλής του σταθμού συνοριακής φρουράς στο Sosnowiec διέταξε τον άνδρα να φύγει από την Πολωνία και απαγόρευσε την επανείσοδό του στη ζώνη Σένγκεν για τρία χρόνια.

Ωστόσο, ο μετανάστης δεν έφυγε οικειοθελώς από τη χώρα, για να συλληφθεί ξανά μετά το πρόσφατο περιστατικό στο Κατοβίτσε.

Την Τρίτη, 21 Αυγούστου, ο παράνομος μετανάστης οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο Okęcie της Βαρσοβίας, από όπου μεταφέρθηκε πίσω στη Σενεγάλη.

Το συντηρητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Drzeczy.pl έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το γιατί ο άνδρας δεν απελάθηκε βίαια τον Νοέμβριο του 2023.

 
Top