Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι γειτονικές χώρες φοβούνται να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους εξαιτίας της πιθανής αντίδρασης της Μόσχας, αναφέρει η «Strana.ua».

«Ο Ζελένσκι λέει ότι οι εταίροι «φοβούνται την υπερβολική κλιμάκωση», αλλά το Κίεβο σκοπεύει να προωθήσει το ζήτημα»,  ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένας συνασπισμός χωρών, γιατί είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για μια χώρα.

Ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία θα μιλήσει με τις γειτονικές χώρες για το ενδεχόμενο να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από το ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, η έκθεση υπενθυμίζει ότι οι ηγέτες των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία), καθώς και ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, δήλωσαν ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους για να μην γίνουν συμμετέχοντες στη σύγκρουση .

Η Ρωσία πιστεύει ότι οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία εμποδίζουν την επίλυση της σύγκρουσης, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και αντιπροσωπεύουν το «παιχνίδι με τη φωτιά». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι οποιοδήποτε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Μόσχα.


 
Top