Ο Σομαλός έχει ήδη βίαιες καταδίκες στο αρχείο του, αλλά δεν απελάθηκε ποτέ

Σε μια ακόμη επίθεση με μαχαίρι στην οποία εμπλέκεται ένας αλλοδαπός, ένας Σομαλός μαχαίρωσε έναν 46χρονο στο λαιμό έξω από ένα σούπερ μάρκετ στη μικρή πόλη Waltershausen. Τριάντα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Στις 5:30 το απόγευμα, το περιστατικό ξεκίνησε με τον 27χρονο Σομαλό να βήχει σκόπιμα τους πελάτες τυχαία μέσα στο εκπτωτικό σούπερ μάρκετ «Netto». Στη συνέχεια άρχισε να τους απειλεί και να μπαίνει τυχαία σε διαμάχες με διάφορους πελάτες.

Όταν ένας 46χρονος ζήτησε από τον Σομαλό να σταματήσει, ο Σομαλός φέρεται να τον απείλησε να τον σκοτώσει. Στη συνέχεια, το θύμα είπε στον Σομαλό να ηρεμήσει, οπότε ο Σομαλός τον μαχαίρωσε στο λαιμό, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt r.

Το θύμα μπόρεσε να αποφύγει τον δράστη, αποτρέποντας έτσι περαιτέρω τραύματα από μαχαίρι και άλλοι μάρτυρες που ήταν κοντά παρενέβησαν για να σταματήσουν τον Σομαλό. Το θύμα κατάφερε να διαφύγει μόνο με ελαφρά τραύματα, παρά το γεγονός ότι έφερε τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Το περιστατικό πυροδότησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με 30 αστυνομικούς να έφτασαν στο σημείο για να συλλάβουν τον Σομαλό, ο οποίος ήταν μεθυσμένος. Τώρα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βίαιη αναταραχή και απειλές. Είναι γνωστός και για προηγούμενα εγκλήματα και έχει καταδικαστικές αποφάσεις στο αρχείο του.

«Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στο θύμα και σε άλλους ανθρώπους, «Θα σκοτώσω εσένα και τις οικογένειές σου». Στη συνέχεια λέγεται ότι μαχαίρωσε το θύμα στο λαιμό με μαχαίρι και εν γνώσει του αποδέχτηκε τον θάνατό του», είπε ένας εισαγγελέας.

Αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκιση.

Η μικρή πόλη, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα δυτικά της Ερφούρτης στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, είναι ένα από τα προπύργια του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη χώρα. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν μια νέα πολιτειακή κυβέρνηση εκεί την Κυριακή, με το AfD να αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 30 τοις εκατό των ψήφων.

Η επίθεση με μαχαίρι ακολουθεί ένα κύμα εγκλημάτων με μαχαίρι που αφορούσε μετανάστες, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με μαχαίρι στο Σόλινγκεν που σκότωσε τρεις Γερμανούς στο Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας πριν από μια εβδομάδα. Οι αλλοδαποί αντιπροσωπεύουν πλέον μερίδιο ρεκόρ των βίαιων εγκλημάτων στη χώρα, σύμφωνα με κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία από το 2023.

 
Top