Ένας άνδρας κουρδικής καταγωγής καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας αφού έσπρωξε έναν άνδρα στις γραμμές του μετρό καθώς το τρένο έφτανε στον σταθμό Oxford Circus στο Λονδίνο.

Ο άστεγος μετανάστης Brwa Shorsh βρισκόταν στον σταθμό όταν ο Πολωνός Tadeusz Potoczek τον «κοίταξε κακόβουλα», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Shorsh. Λίγο νωρίτερα, τρεις γυναίκες είχαν επίσης γελάσει μαζί του επειδή ήταν άστεγος, γεγονός που τον έκανε να αισθανθεί μεγάλη αδικία και να θέλει να εκδικηθεί.

Ο Shorsh σηκώθηκε από τη θέση του και ξαφνικά έσπρωξε τον 61χρονο Potoczek στις γραμμές την στιγμή που έφτανε το μετρό. Ευτυχώς, ο οδηγός ήταν σε εγρήγορση και πάτησε αμέσως το φρένο έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ένας άντρας που είδε το περιστατικό, ο Όλιβερ Μάθιους, έσπευσε να βοηθήσει και κατάφερε να βγάλει τον Potoczek από τις γραμμές.

Ο Shorsh δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Potoczek ήταν «πολύ ασεβής» απέναντί του και ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πως το μετρό πλησίαζε. «Με έκανε να θυμώσω και τον μισούσα», είπε ο Shorsh.

Ο Shorsh, που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου, θα λάβει την ποινή του τον Σεπτέμβριο.

 
Top