Ακόμη και στο Κορωπί που πήγε για να παρουσιάσει τα λεωφορεία είχε από κοντά του ολόκληρο στρατό.

Σε μια νέα επίδειξη κακογουστιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας, παρουσίασε ένα ανατριχιαστικό θέαμα με στόχο την προώθηση των νέων λεωφορείων. Αντί για μια ουσιαστική και εποικοδομητική παρουσίαση, ο Μητσοτάκης επιλέγει να εμφανιστεί με ένα κακόγουστο σόου, γεμάτο στημένες κάμερες και ένα σκηνικό που προκαλεί αμηχανία.

Ο πρωθυπουργός, με τα χέρια στις τσέπες, παραλαμβάνει 30 λεωφορεία - αριθμός σαφώς ανεπαρκής για τις ανάγκες της Αθήνας, η οποία χρειάζεται πολλαπλάσια. Ωστόσο, η πραγματική είδηση δεν είναι ο αριθμός των λεωφορείων αλλά η αμήχανη σκηνοθεσία που συνόδευσε την εκδήλωση.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη απορία είναι η παρουσία των μπράβων γύρω από τον Μητσοτάκη. Ακόμα και στην απολύτως προστατευμένη περιοχή του αμαξοστασίου στο Κορωπί, όπου δεν υπήρχε κανείς άλλος πέρα από τους κυβερνητικούς παράγοντες, δύο μαυροφορεμένοι φύλακες, με την πλάτη στον πρωθυπουργό και το πρόσωπο στραμμένο προς τον ορίζοντα, φρόντιζαν για την προστασία του. Το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρές απορίες για την ακριβή φύση των ανησυχιών του Μητσοτάκη.

Πραγματικά, τι φοβόταν ο πρωθυπουργός; Μήπως τα λεωφορεία επαναστάτησαν και αποφάσισαν να του επιτεθούν; Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο γελοία όταν δεν υπήρχε καμία απειλή στον ορίζοντα και η προστασία φάνηκε υπερβολική.

Η επιμονή του Μητσοτάκη να σκηνοθετεί τέτοιες αμήχανες καταστάσεις μας προκαλεί ερωτήματα για τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτές τις εμφανίσεις. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε ποιος επιμένει να τον εκθέτει με τέτοιον τρόπο και ποιος αποφασίζει να προσβάλει την νοημοσύνη του κοινού με τέτοιες στήριγμενες και προσβλητικές παραστάσεις.

Η εικόνα της έντονης φύλαξης και η στημένη παρουσίαση φέρνει στο νου εικόνες από απολυταρχικά καθεστώτα, όπως η Βόρεια Κορέα, και ενισχύει την αίσθηση ότι η κυβερνητική επικοινωνία έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

 
Top