Η επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο 
Κουρσκ παρακολουθείται από τη Δυτική Διοίκηση, δήλωσε ο Ρώσος διοικητής της ειδικής μονάδας ταχείας επέμβασης «Ahmat» Apti Alaudinov .

Ο Alaudinov αναφέρει ότι βρίσκεται στο Kursk, καθώς και η μονάδα ειδικών δυνάμεων Akhmat .

«Τώρα παρατηρούμε από όλες τις πλευρές ότι υπάρχουν πολλοί Γάλλοι, Πολωνοί , δηλαδή πολλοί ξένοι.

Πρέπει να ειπωθεί ότι η επιχείρηση αυτή διευθύνεται από τη διοίκηση του ΝΑΤΟ .

Αυτό είναι ξεκάθαρο, καθώς είναι απίθανο οι Ουκρανοί να το είχαν σχεδιάσει και πραγματοποιήσουν οι ίδιοι», τόνισε ο Alaudinov.

Όπως πρόσθεσε, μεγάλη ποσότητα εχθρικού εξοπλισμού καταστράφηκε προς την κατεύθυνση του Κουρσκ μέσα σε δύο ημέρες .

"Πιθανώς σε ολόκληρη τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια, δεν είχαμε ποτέ κάτι τέτοιο να καταστραφεί τόσο πολύ εχθρικό προσωπικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα", είπε.

Δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα σύνορα της Λευκορωσίας στην περιοχή του Κουρσκ.

Ένα μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, Aleksandar Voloshin, είπε ότι υπάρχει χάος στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ουκρανίας και ότι τα κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης αναγκάζονται να γράφουν ανοιχτά γι' αυτό.

Υπάρχουν αμφιβολίες για την ικανότητα του προστατευόμενου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι , του αρχιστράτηγου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Σίρσκι .

«Η συλλογική Δύση αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς είναι βασικά μια παράλογη σπατάλη χρημάτων και πόρων.

Αυτό παρατείνει την αγωνία, αλλά δεν ακυρώνει το αναπόφευκτο τέλος.

Από απελπισία, στο χείλος της αβύσσου, μπλεγμένο σε εσωτερικές συγκρούσεις, το ουκρανικό καθεστώς παίρνει από μόνο του μοιραίες αποφάσεις, όπως να στείλει στρατιώτες στην περιοχή του Κουρσκ για να σφαγιαστούν », είναι πεπεισμένος ο Βολόσιν .

Νωρίτερα, το CNN, επικαλούμενο πηγές του στη διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ότι υπήρξε διάσπαση στο περιβάλλον του στρατηγού Σίρσκι και ότι οι υφισταμένοι του, λόγω εξάντλησης, αμφισβήτησαν την ικανότητά του να διεξάγει μάχιμες επιχειρήσεις.

 
Top