Πρόσφατα, μια πραγματικά δύσκολη συζήτηση έλαβε χώρα 
μεταξύ των στρατιωτικών τμημάτων 
της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RF) και των Ηνωμένων Πολιτειών . Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ τηλεφώνησε 
για πρώτη φορά στο Πεντάγωνο . 

Και είπε κάτι που έκανε νευρικό τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Ένα απόσπασμα από τους New York Times:  « Οι Ρώσοι έμαθαν για μια μυστική ουκρανική επιχείρηση εναντίον της Ρωσίας που πίστευαν ότι είχε εγκριθεί από τους Αμερικανούς » .

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου εξεπλάγησαν από αυτόν τον ισχυρισμό και δεν γνώριζαν καμία τέτοια συνωμοσία.

Αλλά ό,τι κι αν είναι ο κ. Ο Μπελούσοφ αποκάλυψε ότι οι (αμερικανοί) αξιωματούχοι είπαν ότι το πήραν αρκετά σοβαρά να επικοινωνήσουν με τους Ουκρανούς και να πουν: αν πρόκειται να κάνετε κάτι τέτοιο, μην το κάνετε».

Lloyd Austin Πηγή: Telegram
Μια συνομιλία με έναν συνάδελφό του από τη Ρωσία τον έκανε νευρικό: «Οι Ρώσοι έμαθαν για μια μυστική ουκρανική επιχείρηση εναντίον της Ρωσίας, την οποία πίστευαν ότι είχε εγκριθεί από τους Αμερικανούς Πηγή: Screenshot, X

Η επιχείρηση του Κιέβου , αν συνέβαινε, θα βύθιζε απολύτως τη Ρωσία και τις ΗΠΑ σε μια φάση ανεξέλεγκτης σύγκρουσης.

Στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1, η δημοσιογράφος Olga Skabeyeva μίλησε σχετικά με αυτό, μεταξύ άλλων, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Sergey Ryabkov , ο οποίος τον ρώτησε πολλά για αυτό, η συζήτηση πήγε ως εξής:

» Υπάρχουν λεπτομέρειες αυτής της συνομιλίας;

- Μπορώ να πω ότι σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, έφτασε το σήμα που έστειλε η ρωσική πλευρά στην Ουάσιγκτον -και από όσο καταλαβαίνω όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά και σε κάποιες άλλες πρωτεύουσες που ελέγχονται από την Ουάσιγκτον. Αποφύγαμε νέα κλιμάκωση. Αλλά το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι πολύ ανησυχητικό. Όπως συμβαίνει συνήθως με αυτούς, αυτό σχεδιάστηκε σε συνδυασμό με τις εσωτερικές μας εκδηλώσεις για να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά και να λάβουν όση έκθεση στα μέσα ενημέρωσης χρειάζονταν. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, όπως λένε, πέρασε, δόξα τω Θεώ, δηλαδή το σήμα της στρατιωτικής μας ηγεσίας και του υπουργού Άμυνας προς τον Αμερικανό συνάδελφο είχε σαφώς αποτέλεσμα.

Έχουν ετοιμάσει τίποτα για την παρέλαση στη Ρωσία;

- Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά καταρχήν υπήρχε μια συγκεκριμένη σχέση με τέτοια γεγονότα. Οι λεπτομέρειες της παράτολμης πράξης είναι κρατικό μυστικό προς το παρόν. Στην παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη μετά την αποτυχημένη πρόκληση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια δήλωση που συζητά όλος ο κόσμος.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

- Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το μονομερές μορατόριουμ που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Πούτιν λίγο μετά το τέλος της Συνθήκης για τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς και μικρού βεληνεκούς έγινε επιτέλους ιστορία. Και θα έχουμε την ευκαιρία να αντικατοπτρίσουμε και ίσως όχι απαραίτητα να αντικατοπτρίσουμε την κατάσταση σε ένα πλαίσιο αποδεκτό από εμάς. Θα φροντίσουμε για την ασφάλειά μας και ο εχθρός μας, η συλλογική Δύση, δεν θα έχει μονομερή πλεονεκτήματα. Δεν θα του επιτρέψουμε να επιτύχει αυτά τα πλεονεκτήματα. "

Ως γνωστόν, στις 28 Ιουλίου, ο Πούτιν συμμετείχε στην κύρια ναυτική παρέλαση προς τιμήν της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού.

Πραγματοποιήθηκε στα νερά του ποταμού Νέβα και στην πλατεία Γερουσίας στην Αγία Πετρούπολη .

Στην παρέλαση συμμετείχαν πλοία του ρωσικού στόλου και ναυτικά φίλων χωρών .

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας , έως και 200 ​​πλοία και σκάφη διαφόρων κατηγοριών συμμετείχαν φέτος στη θαλάσσια συνιστώσα της Ημέρας του Ναυτικού .

Φαίνεται ότι οι Ρώσοι εντόπισαν έγκαιρα το αυξημένο ενδιαφέρον της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας για τις κινήσεις των Πούτιν και Μπελούσοφ.

 
Top