Τις τελευταίες μέρες, έχουν έρθει στο φως ανησυχητικές πληροφορίες που υποδεικνύουν μια βαθύτερη και αθόρυβη εμπλοκή της Ελλάδας στα τεκταινόμενα της Μέσης Ανατολής. Το λιμάνι του Πειραιά αποτέλεσε το σημείο αναχώρησης για μια μεγάλη παρτίδα φιαλών αίματος, με προορισμό το Ισραήλ. Η προέλευση και οι ακριβείς συνθήκες αυτής της μεταφοράς παραμένουν άγνωστες, αλλά το γεγονός αυτό από μόνο του γεννά ερωτήματα και φόβους για προετοιμασία ενός ευρύτερου πολεμικού μετώπου.

Σύμφωνα με αναφορές, το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Κουντουριώτης», που επιχειρεί ανοιχτά του Λιβάνου, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. Πληροφορίες υποστηρίζουν πως το πλοίο μπορεί να αναλάβει δράση εφόσον λάβει τις κατάλληλες εντολές. Παράλληλα, τέσσερα ακόμα ελληνικά πολεμικά πλοία είναι έτοιμα να πλεύσουν προς την περιοχή αν κριθεί απαραίτητο.

Αυτές οι στρατιωτικές κινήσεις εντείνονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιφυλακής στις ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη την Ελλάδα. Η ναυτική βάση της Σούδας, γνωστή ως το «Περλ Χάρμπορ της Μεσογείου», φαίνεται να είναι σε κατάσταση υπερκόπωσης, με τις συνεχείς αφίξεις και αναχωρήσεις αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων να αποδεικνύουν την αυξανόμενη πίεση που ασκείται στην περιοχή.

Η Ελλάδα σε Σταυροδρόμι Κινδύνου

Οι εξελίξεις αυτές φανερώνουν ότι η Ελλάδα, θέλοντας και μη, βαδίζει προς μια ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή στις γεωπολιτικές εξελίξεις της Μέσης Ανατολής. Αυτή η εμπλοκή, που φαίνεται να σχεδιάζεται μεθοδικά από την κυβέρνηση, λαμβάνει χώρα χωρίς καμία δημόσια συζήτηση ή ενημέρωση του λαού. Η σιωπή ή η συνένοχη στήριξη των άλλων πολιτικών δυνάμεων εντείνει τις ανησυχίες για το μέλλον της χώρας.

 
Top