Πεδίο μάχης οι βρετανικές πόλεις

Τρεις Βρετανοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για βία και διατάραξη της τάξης μετά από εντολή του Βρετανού πρωθυπουργού που ζητά ταχείες καταδίκες κατά όσων διαμαρτύρονται για την άγρια δολοφονία των τριών μικρών κοριτσιών από καταγόμενο από την Ρουάντα (αλλά Βρετανό υπήκοο).

Αυτό δεν δείχνει να πτοεί τους Άγγλους που από τις 35 πλέον έχουν φτάσει σε 100 οι διαμαρτυρίες στις πόλεις με την αστυνομία να κινητοποιεί χιλιάδες στελέχη για να τις καταστείλει.

Εντύπωση πάντως στο βρετανικό κοινό προκάλεσε το μήνυμα αρχηγού της αστυνομικής διοίκησης που ξεκινήσουμε με το “Salam Alaikum” και για πολλούς ήταν σύνθημα ότι οι παράνομοι μετανάστες θα έχουν μεγαλύτερη κάλυψη.

Την ίδια στιγμή πάντως, η παραπάνω εξέλιξη πυροδοτεί νέο κύκλο εντάσεων, με τη βρετανική Αστυνομία να τονίζει πως διαθέτει πληροφορίες για περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας σήμερα το βράδυ.

Από τις 43 αστυνομικές δυνάμεις που εξυπηρετούν την Αγγλία και την Ουαλία, οι 41 αναμένουν εκδηλώσεις. Νωρίτερα, η Daily Mail δημοσιοποίησε μια λίστα με 38 περιοχές, στις οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

brit_list_1

Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι από 6.000 εξειδικευμένοι αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει του αναμενόμενου νέου γύρου επεισοδίων.

Σημειώνεται πως στις ταραχές των τελευταίων ημερών, που ακολούθησαν τις δολοφονίες τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ τον περασμένο μήνα, έχουν συλληφθεί 423 άτομα.

 
Top