Το αιγυπτιακό υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία ταξιδιού 5.000 εργατών στην Ελλάδα που θα απασχοληθούν κατά την αγροτική περίοδο.

Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να λανσάρει ηλεκτρονική πλατφόρμα για επιλεγμένους Αιγύπτιους εργάτες προκειμένου να αποφευχθούν απάτες για τους εργαζόμενους, όπως σημειώνεται.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή Youm7, το υπουργείο Εργασίας αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά 5.000 Αιγυπτίων εργατών στην Ελλάδα, σε απασχολήσεις τις οποίες επέλεξε η ελληνική πλευρά, αφού έγιναν οι απαραίτητες συναντήσεις μεταξύ της αιγυπτιακής και ελληνικής πλευράς κατά τους δύο τελευταίους μήνες.

Η  Χέμπα Αχμέντ, Διευθύντρια του Γενικού Τμήματος Απασχόλησης στο Υπουργείο Εργασίας, λέει ότι σε εφαρμογή των οδηγιών του κράτους, είχε συναφθεί συμφωνία από  το Υπουργείο Εργασίας  με την ελληνική πλευρά για την προσέλκυση 5.000 Αιγυπτίων εργαζομένων στην εργασία κατά τη διάρκεια της αγροτικής σεζόν στην Ελλάδα, και μάλιστα τα στοιχεία όλων όσων επιθυμούσαν να ταξιδέψουν για να ενταχθούν στις θέσεις εργασίας είχαν σταλεί στην ελληνική πλευρά.

Η Χέμπα εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να λανσάρει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιλογή Αιγύπτιων εργαζομένων μέσω αυτής για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, σημειώνοντας ότι μόνο η ελληνική πλευρά ασχολείται με την επιλογή εργαζομένων των οποίων τα δεδομένα έχουν αποσταλεί, επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία ταξιδιού δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά αναμένεται να καθοριστεί το επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθεί άμεσα από  το Υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι Αιγύπτιοι εργάτες θα απασχοληθούν στην Ελλάδα στο πεδίο της γεωργίας και το διάστημα της απασχόλησης κυμαίνεται από 3 έως 9 μήνες ανάλογα με τις συμβάσεις που θα συναφθούν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εργαζομένων υπό την εποπτεία του αιγυπτιακού υπουργείου Εργασίας.

 
Top