Νοσοκομεία και κέντρα υγείας υπ’ ατμόν. Από τη μία με την παραίτηση υγειονομικού προσωπικού λόγω burn out και λόγω της αντιμετώπισής τους σαν πιόνια που βουλώνουν τρύπες παντού και πάντοτε διανύοντας χιλιόμετρα και αναλαμβάνοντας περιστατικά άλλης ειδικότητας. Τα περιστατικά στο ΕΣΥ σχεδόν καθημερινά, από τη Σάμο, την Άρτα και τη Σητεία ως το Ρέθυμνο, τη Ρόδο και το Έλενα Βενιζέλου. Από την άλλη με την απειλή συγχωνεύσεων να κρεμιέται πάνω από το κεφάλι τους στον υπό διαμόρφωση «νέο», «αδυνατισμένο», υγειονομικό χάρτη.

Την ίδια μοίρα έχουν και σχολικές μονάδες ανά τη χώρα. Από τη μία προσλαμβάνονται ελάχιστοι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης μπροστά στις ζητούμενες θέσεις αφήνοντας παιδιά ενός κατώτερου θεού στο έλεος των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Από την άλλη διευρύνεται ο αριθμός των μαθητών σε κάθε αίθουσα και συγκροτούνται τμήματα-γίγαντες. Όλα αυτά οδηγούν στο λουκέτο ολόκληρων μονάδων για να εξοικονομηθούν κονδύλια.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Πελοποννήσου, καθώς με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναστέλλεται η λειτουργία, μπαίνει λουκέτο δηλαδή, σε 21 νηπιαγωγεία και 13 δημοτικά, εκ των οποίων τα δύο είναι ειδικά σχολεία.

Μάλιστα τα λουκέτα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: δεν θα χτυπήσει πλέον το κουδούνι σε έξι νηπιαγωγεία και τέσσερα δημοτικά σχολεία στη Λακωνία, σε πέντε νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο στην Αργολίδα, σε τρία νηπιαγωγεία και ισάριθμα δημοτικά στη Μεσσηνία, σε έξι νηπιαγωγεία στην Αρκαδία και σε ένα νηπιαγωγείο στην Κορινθία.

Μπορεί άραγε να γίνει σωστό και πρέπον μάθημα υπ’ αυτές τις συνθήκες; Μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στα ΤΕΠ ή για χειρουργείο και να εξυπηρετηθεί ως επείγον περιστατικό χωρίς να πληρώσει;

Η Ελλάδα 2.0 προσφέρει καταπληκτική ποιότητα ζωής με καινούργια λουκέτα. 

 
Top