Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη Βαλένθια έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και σοκ στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα. Η φρικιαστική δολοφονία του 40χρονου Ισπανού, του José P., και οι συνθήκες που την περιέβαλαν έχουν κινητοποιήσει τις αρχές σε ένα ευρύτατο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του βασικού υπόπτου, ενός άνδρα Αλγερινής καταγωγής.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος είναι σοκαριστικές, καθώς το σώμα του θύματος βρέθηκε ξαπλωμένο σε γραμμή τραμ με τον λαιμό του κομμένο και το κεφάλι του σχεδόν αποκεφαλισμένο. Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, ύστερα από αναφορές δύο μαρτύρων που είδαν τον δράστη να επιτίθεται με ένα μεγάλο μαχαίρι. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη γέφυρα Moreras και την ευρύτερη περιοχή.

Παρά τις εντατικές προσπάθειες των αρχών, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών με πολιτικά ρούχα, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει πεζός και παραμένει ασύλληπτος. Οι αρχές έχουν επίσης ενδείξεις για την εμπλοκή ενός δεύτερου ατόμου στη δολοφονία και τον αναζητούν.

Η κοινότητα είναι σοκαρισμένη από το γεγονός ότι νεαροί έβγαλαν φωτογραφίες του θύματος και τις διέδωσαν στα κοινωνικά δίκτυα, καθιστώντας το περιστατικό ακόμα πιο τραγικό. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, που συνεχίζει τις έρευνες για να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία και να συλλάβει τους υπεύθυνους.

Η σορός του θύματος έχει μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής της Βαλένθια για να γίνει νεκροψία, ενώ το τμήμα ανθρωποκτονιών της Εθνικής Αστυνομίας συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση. Οι αρχές καλούν οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την υπόθεση να τις προσκομίσει, ώστε να διευκολυνθεί η σύλληψη των υπεύθυνων και η απόδοση δικαιοσύνης.

 
Top