Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται μετά από μια σειρά γεγονότων που αφορούν την περιοχή. Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου τρεις φορές πάνω από τη Βηρυτό σε λιγότερο από 30 λεπτά, δημιουργώντας ισχυρούς θορύβους που προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους της πόλης.

Αυτό συνέβη λίγο πριν από την ομιλία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Σαγίντ Χασάν Νασράλα, με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, από ισραηλινό πλήγμα.

Η Χεζμπολάχ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στη δολοφονία του Σουκρ, και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης να αυξάνεται. Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σειρά επιθέσεων με drones και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός απάντησε με αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Οι εντάσεις εντείνονται καθώς και το Ιράν έχει υποσχεθεί αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες για μια ενδεχόμενη ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή. Οι αεροπορικές εταιρείες, όπως η Air France και η Transavia, έχουν ήδη αναστείλει τις πτήσεις τους προς τη Βηρυτό, ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης διακόψει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια.

 
Top