Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να παροπλίζει 
17 πλοία λόγω ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού, επειδή απλά δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να λειτουργήσουν όλα τα πλοία ταυτόχρονα, ο απόστρατος υποναύαρχος Mark Montgomery, ανώτερος διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας στον Κυβερνοχώρο και Τεχνολογίας στο Ίδρυμα για την υπεράσπιση των δημοκρατιών, είπε στο Fox News .

Πράγματι, πολλοί ναυτικοί απασχολούνται με βοηθητικά σκάφη απαραίτητα για τη λειτουργία του πολεμικού ναυτικού, ενώ τα πλοία βρίσκονται στη θάλασσα για 12 μήνες το χρόνο, μακριά από το λιμάνι καταγωγής τους.

«Άρα χρειάζονται δύο πληρώματα. Έχουμε απελπιστικά έλλειψη προσωπικού και η απουσία έμπειρων ναυτικών αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια», εξήγησε ο Μοντγκόμερι.

Ως προς αυτό, η στρατιωτική διοίκηση έχει διατυπώσει ένα σχέδιο που προβλέπει την απόσυρση 17 πλοίων για αόριστο χρονικό διάστημα, ώστε το πλήρωμά τους, που αριθμούν περίπου 700 άτομα , να μεταφερθεί σε άλλα πλοία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο .

Ανάμεσα στα «προσωρινά αποσυρθέντα» πλοία θα είναι δύο βοηθητικά πλοία, ένα δεξαμενόπλοιο, μια ντουζίνα εκστρατευτικά ταχύπλοα μεταφορικά της κλάσης Spearhead και δύο εκστρατευτικές ναυτικές βάσεις του Ναυτικού - USS Lewis Puller , με έδρα το Μπαχρέιν , και USS Hershel Woody Williams , με έδρα το Κόλπος Σούδας , Κρήτη Ελλάδα .

Ο αμερικανικός στρατός παλεύει με την έλλειψη νεοσύλλεκτων τα τελευταία χρόνια και έχει μειώσει τις δυνάμεις του κατά 24.000 στρατιώτες το 2024 .

Ο αριθμός του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 37 τοις εκατό από το 1980 .

Ο Μοντγκόμερι επεσήμανε ότι αυτό επηρέασε ιδιαίτερα το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είναι πολύ σημαντικό επειδή χειρίζονται δεξαμενόπλοια, πλοία πυρομαχικών, πλοία μεταφοράς που μεταφέρουν στρατό και πεζοναύτες.

Επιπλέον, η ηλικία των σκαφών είναι επίσης ένα πρόβλημα - η μέση ηλικία των σκαφών στη σύνθεση των εφεδρειών είναι περίπου 45 χρόνια , σημείωσε ο Μοντγκόμερι, ενώ 17 σκάφη είναι μεγαλύτερα από μισό αιώνα .

 
Top