H Μόσχα προειδοποιεί για πυρηνικό όλεθρο στην Ευρώπη

“Ο πρωταρχικός στόχος των Ουκρανών ήταν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ για να εκβιάσουν την Ρωσία. Δεν τα κατάφεραν και τώρα επιχειρούν να τον βομβαρδίσουν ρισκάροντας πυρηνικό όλεθρο πάνω από την Ευρώπη” αποκάλυψαν Ρώσοι αξιωματούχοι και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας ο οποίος ενημέρωσε και την ΔΟΑΕ.

Πιο αναλυτικά, ο διοικητής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων «Akhmat» αποκάλυψε στο Russia Today το ματαιωμένο σχέδιο του Κιέβου να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία του Κουρσκ και να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της Μόσχας σε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται πως η Ουκρανία θα μπορούσε να… ανταλλάξει την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό με κάποια από τα εδάφη που ελέγχουν απόλυτα οι Ρώσοι, πιθανότητα στο Ντονμπάς, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

Σε περίπτωση δε που δεν ικανοποιούνταν τα… αιτήματά τους, τότε ίσως απειλούσαν ολόκληρη τη ρωσική συνοριακή επαρχία ακόμα και με μία πυρηνική καταστροφή, ποντάροντας στο ότι οι Ρώσοι δεν θα τολμούσαν να τους χτυπήσουν εντός του πυρηνικού σταθμού.

Ο Τσετσένος Στρατηγός, Apty Alaudinov, συμπλήρωσε πως ο πραγματικός αριθμός των Ουκρανών και ξένων καλά εκπαιδευμένων καταδρομέων που εισέβαλαν στο Κουρσκ είναι πάνω από 11.000.

«Οι Ουκρανοί ήθελαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ μέχρι τις 11 Αυγούστου. Προφανώς δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι Ουκρανοί ανέπτυξαν πάνω από 11.000 άνδρες. Το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού που έφεραν μαζί τους οι Ουκρανοί έχει ήδη καταστραφεί. Έχουν ήδη σπαταλήσει όλους τους πόρους που είχαν διαθέσιμους».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Β.Πούτιν: Η Ουκρανία προσπάθησε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ

«O εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας», υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ενημέρωσε τον αρμόδιο οργανισμό για την πυρηνική ασφάλεια του ΟΗΕ για την κατάσταση.

«Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει ενημερωθεί, υποσχέθηκαν να έρθουν μόνοι τους και να στείλουν εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν την κατάσταση» είπε ο Πούτιν.

Εδώ και πολύ καιρό οι Ρώσοι προειδοποιούν για την προετοιμασία μίας «πυρηνικής προβοκάτσιας» με την πιθανή χρήση μίας «βρώμικης βόμβας» που θα είχε στόχο τις εγκαταστάσεις είτε του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια είτε του Κουρσκ!

Οι επιπτώσεις μίας τέτοιας προβοκάτσιας θα είναι ολέθριες όχι μόνο για την Ουκρανία και τις κοντινές ρωσικές περιοχές, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο!

Δείτε το βίντεο

TASS: Απόπειρα ουκρανικής επίθεσης με drone στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

Ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ στη Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή, χωρίς να την κατονομάσει.

Σύμφωνα με το TASS, το drone καταρρίφθηκε κοντά σε χώρο αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου. Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ρωσίας.

Κουρσκ: Για «πυρηνική τρομοκρατία» κατηγορεί το Κίεβο η Ζαχάροβα

Για απόπειρα επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ στη διάρκεια της νύχτας, κατηγόρησε την Ουκρανία η Μόσχα, με το ρωσικό ΥΠΕΞ να μιλά για «ενέργεια πυρηνικής τρομοκρατίας», μερικές ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι αναμένεται να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Γκρόσι έχει ζητήσει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί πυρηνικό ατύχημα.

Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ έχει τέσσερις αντιδραστήρες, οι δύο από τους οποίους είναι σε λειτουργία. Το 2018 άρχισε η κατασκευή άλλων δύο αντιδραστήρων.

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom ανακοίνωσε σήμερα ότι η μονάδα αρ. 4 του σταθμού θα αποσυνδεθεί από το δίκτυο την Κυριακή 25 Αυγούστου για »προγραμματισμένες προληπτικές εργασίες συντήρηση» διάρκειας 59 ημερών. Οι εργασίες θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την παράταση της ζωής λειτουργίας του εξοπλισμού.

 
Top