Στον απόηχο του πυροβολισμού του Ντόναλντ Τραμπ, έχει ασκηθεί μαζική κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Μυστική Υπηρεσία χειρίστηκε την ασφάλεια γύρω από την εκδήλωση στην Πενσυλβάνια. Τώρα η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας απαντά κατηγορώντας την αστυνομία.

Όπως και στη Σουηδία, έτσι και στις ΗΠΑ αρέσουν πολύ οι ποσοστώσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι που βρίσκουν τις θέσεις εργασίας και η γενική ποιότητα και η φιλοδοξία να πέφτουν. Μερικές από τις επικρίσεις της Μυστικής Υπηρεσίας ήταν ότι είχε γυναίκες να προστατεύουν τον Τραμπ με προφανή δυσκολία να συμβαδίσουν με την αναταραχή που ακολούθησε.

Σε νέα συνέντευξη με την επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσιτλ, δηλώνει ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ είναι «απαράδεκτη». Ως επικεφαλής η Cheatle λεει ότι είναι δική της ευθύνη να διερευνήσει τι πήγε στραβά και να βεβαιωθεί ότι τίποτα τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ξανά.

Στην πληροφορία ότι ο δράστης εθεάθη από πολλά άτομα πριν ανοίξει πυρ, η Cheatle λέει ότι δεν έχει ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, «αλλά ήταν πολύ λίγος χρόνος».


Την ευθύνη για την ασφάλιση του κτιρίου στο οποίο ανέβηκε ο σκοπευτής πρέπει να βαρύνουν τις τοπικές αρχές και την αστυνομία τους.

Επικλινή στέγη

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν τοποθέτησαν κανέναν στο εν λόγω κτίριο είναι ότι η οροφή έχει κλίση και ότι είναι θέμα ασφάλειας, αντίθετα είχαν αστυνομικούς μέσα στο κτίριο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η οροφή του κτιρίου στο οποίο βρισκόταν ελεύθερος σκοπευτής δίπλα στον Τραμπ, έχει τουλάχιστον την ίδια κλίση και δεν φαίνεται να αποτελούσε πρόβλημα.

Δεν θα παραιτηθεί

Εκτός από τις επικρίσεις υπήρξαν και αιτήματα για παραίτησή της,ωστόσο, η Cheatle δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ήδη τη Δευτέρα θα καταθέσει για το περιστατικό σε ακρόαση στο Κογκρέσο.

Αν και η προστασία του Τραμπ προφανώς δεν εξελίχθηκε τόσο ομαλά όσο θα έπρεπε, πιστεύει ότι ο αμερικανικός λαός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Πάρα πολλοί λευκοί άνδρες

Η Kimberly Cheatle είναι σχετικά νέα στη θέση της. Ανέλαβε καθήκοντα το 2022 και στη συνέχεια παραπονέθηκε ότι υπήρχαν πάρα πολλοί λευκοί άνδρες στην αρχή.

Στόχος της ήταν να αυξήσει τη «διαφορετικότητα» και ειδικότερα το ποσοστό των γυναικών.

26 λεπτά

Σύμφωνα με νέα αναφορά ο δράστης πρέπει να παρακολουθούνταν από την αστυνομία για 26 ολόκληρα λεπτά πριν ανοίξει πυρ.

Όταν ο Τραμπ εμφανίστηκε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τη Δευτέρα, οι σωματοφύλακες του ήταν μόνο άνδρες:

 
Top