Ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σζιγιάρτο είπε ότι κανένας άλλος Ευρωπαίος πολιτικός δεν έχει πρόσβαση του Όρμπαν στους παγκόσμιους ηγέτες

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είναι επί του παρόντος ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που είναι ευπρόσδεκτος σε όλο τον κόσμο, ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου του, Πέτερ Σζιγιάρτο.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Szijjártó χαιρέτισε τον Ούγγρο ηγέτη ως μια μοναδική θέση και ικανό να φέρει κοντά τους παγκόσμιους ηγέτες και να προωθήσει τη διπλωματία.

«Κανείς στην Ευρώπη σήμερα δεν είναι σε θέση να έχει μια συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, τον Ρώσο πρόεδρο, τον Ουκρανό πρόεδρο, τον Τούρκο πρόεδρο και τον πρώην —και πολλοί πιστεύουν μελλοντικά— πρόεδρο των ΗΠΑ την ίδια εβδομάδα», έγραψε ο Szijjártó. .

«Γεγονός είναι ότι ζούμε στη σκιά μιας τεράστιας κλιμάκωσης», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας, «Είναι σαφές ότι οι εντάσεις σε αυτόν τον πόλεμο, που δεν θα επιλυθούν από μόνες τους την επόμενη περίοδο, θα γίνουν ακόμη πιο σοβαρές. .»

Ταυτόχρονα, ο Szijjártó είπε ότι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η κλιμάκωση, να σωθούν ζωές και να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή είναι να διασφαλιστεί ότι τα μέρη έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν την ειρήνη το συντομότερο δυνατό.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι, εκτός από τα αντιμαχόμενα μέρη, υπάρχουν τρεις μεγάλοι παγκόσμιοι πολιτικοί παράγοντες στη σύγκρουση: η Κίνα, η οποία είναι υπέρ της ειρήνης και έχει ήδη ένα ειρηνευτικό σχέδιο. τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εκστρατειακό χάος· και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέχρι στιγμής έχει αντιγράψει μόνο την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Szijjártó είπε ότι εάν δύο από αυτούς τους τρεις παράγοντες εργάζονταν για την ειρήνη αντί για την εμβάθυνση της σύγκρουσης, θα δημιουργούσε μια ευκαιρία στα αντιμαχόμενα μέρη να κινηθούν προς την ειρήνη.

 
Top