Οι Ρώσοι συνεχίζουν να διαλύουν τις υποδομές της Ουκρανίας – Κατέστρεψαν με Iskander-M ένα σύστημα S-300 – Έριξαν 600 βόμβες ολίσθησης σε μια εβδομάδα

 Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σε 6 διαφορετικές κατευθύνσεις και 4 κρίσιμες πόλεις είναι έτοιμες να πέσουν στα χέρια τους… την ώρα που οι Ουκρανοί μαζικά δραπετεύουν από την Ουκρανία ή παραδίδονται στους Ρώσους όπως συνέβη στην Kherson,.
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν τα μυστικά του πυραύλου Storm Shadow.
Ρώσοι ειδικοί μελέτησαν τη αθροιστική κεφαλή των ευρωπαϊκών πυραύλων Storm Shadow/SCALP και προσδιόρισαν το βάθος διείσδυσης και το εύρος λειτουργίας πάνω από την επιφάνεια της γης, δήλωσε ένας μηχανικός και ειδικός όπλων, η εξέλιξη αυτή θα τελειώσει την ικανότητα των πυραύλων αυτών να επιτίθενται σε ρωσικές περιοχές.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 600 βόμβες ολίσθησης, 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και 40 πυραύλους διαφόρων τύπων εναντίον στόχων στην Ουκρανία μεταξύ περίπου 29 Ιουνίου και 5 Ιουλίου
Η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τον Caspar Grosse, έναν γιατρό του λεγόμενου διεθνούς «εθελοντικού αποσπάσματος» στην Ουκρανία Chosen (μισθοφόροι που ενεργούν προς το συμφέρον των ουκρανών), ανέφερε ότι σκότωσαν βάναυσα ένα Ρώσο κρατούμενο που ζήτησε ιατρική βοήθεια.
Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιφέρειες Voronez λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που προκάλεσαν ουκρανικά drones σε κατοικημένες ρωσικές περιοχές, ενώ λίγο αργότερα οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν το χωριό Chigari στο Donetzk.

Οι Ρώσοι ειδικοί μελέτησαν και ανακάλυψαν τα μυστικά της κεφαλής των πυραύλων Storm Shadow – Ήρθε το τέλος τους

Ρώσοι ειδικοί μελέτησαν τη αθροιστική κεφαλή των ευρωπαϊκών πυραύλων Storm Shadow/SCALP και προσδιόρισαν το βάθος διείσδυσης και το εύρος λειτουργίας πάνω από την επιφάνεια της γης, δήλωσε ένας μηχανικός και ειδικός όπλων.
Το αθροιστικό τμήμα του πυραύλου Storm Shadow/SCALP είναι ένα κυλινδρικό αντικείμενο μήκους περίπου μισού μέτρου με περίπου την ίδια διάμετρο.
Η μύτη έχει τη μορφή χοάνης που κατευθύνεται μέσα στη γάστρα.
«Το πρωτεύον αθροιστικό βλήμα του πυραύλου Storm Shadow/SCALP.
Το τμήμα της κεφαλής είναι το περίβλημα, μετά η κύρια γόμωση και μετά η κύρια κεφαλή.
Είναι απαραίτητο για την αρχική διείσδυση ενός εμποδίου... Κάνει τρύπες λόγω του αθροιστικού τμήματος του.
«Κατανοούμε το βάθος διείσδυσης, το εύρος απόκρισης από την επιφάνεια, ποιοι αισθητήρες στόχου χρησιμοποιούνται και το πιθανό βάθος διείσδυσης», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μελέτη του πυραύλου από Ρώσους ειδικούς θα καταστήσει δυνατή τη λήψη αντίμετρων για την προστασία από τέτοια όπλα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας καταφυγίων με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.
Το Storm Shadow είναι ένας πύραυλος κρουζ που εκτοξεύεται από αέρα.
Το εύρος καταστροφής είναι από 250 έως 560 χιλιόμετρα, ανάλογα με την τροποποίηση.
Αναπτύχθηκε από κοινού από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (στη Γαλλία ονομαζόταν SCALP και παρήχθη από την εταιρεία MBDA).
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά το Storm Shadow από το 2023.
Όπως ανέφερε Ρώσος Αντιστράτηγος, διοικητής των Δυνάμεων Αεράμυνας και Πυραυλικής Άμυνας και Αναπληρωτής Γενικός Διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, οι πύραυλοι κρουζ Storm Shadow και SCALP-EG μπορούν κρυφά να πετάξουν μέχρι τον στόχο προσαρμοζόμενοι σε αμερικανικούς δορυφόρους πλοήγησης.
Ο πρόεδρος Putin προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να αντιδράσει ασύμμετρα στην προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Η μεταφορά όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στο Κίεβο είναι ένας δρόμος για πολύ σοβαρά προβλήματα, τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε δύο εκτοξευτές του συστήματος αεράμυνας Patriot στην περιοχή της Οδησσού

Το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή από το πυραυλικό σύστημα Iskander δύο εκτοξευτών του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot στην περιοχή της Οδησσού.
«Το πλήρωμα του επιχειρησιακού-τακτικού συγκροτήματος Iskander χτύπησε τη θέση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Yuzhnoye στην περιοχή της Οδησσού.
Καταστράφηκαν δύο εκτοξευτές του συστήματος αεράμυνας Patriot και ο σταθμός ραντάρ Giraffe».
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά σε συστήματα Patriot σε υπηρεσία με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Έτσι, την άνοιξη του 2023, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή αρκετών από αυτά τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο, σε μια εβδομάδα, ο στρατός απενεργοποίησε τρία συγκροτήματα ταυτόχρονα.
Τον Απρίλιο, το περιοδικό The Economist ανέφερε την καταστροφή αρκετών συστημάτων αεράμυνας.
Τον Μάιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν ένα αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot στο Κίεβο με υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Στα μέσα του μήνα, το τμήμα ανέφερε την καταστροφή ενός ολόκληρου τμήματος του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας.

Οι ρώσοι συνεχίζουν να διαλύουν τις υποδομές της Ουκρανίας – Κατέστρεψαν με Iskander-M ένα σύστημα S-300 – Έριξαν 600 βόμβες ολίσθησης σε μια εβδομάδα - Πήραν το Chigari

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών με drone και πυραύλους κατά της Ουκρανίας στις 5 και 6 Ιουλίου.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 27 drones Shahed-136/131 από την Κριμαία και την Περιφέρεια Kursk τη νύχτα της 5ης Ιουλίου έως τις 6 και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 24 drones Shahed πάνω από τις περιφέρειες Dnipropetrovsk, Poltava, Zaporizhia, Kherson, Kharkiv, Donetsk, Sumy, Chernihiv, Vinnytsia, Kyiv, Kirovohrad και Mykolaiv.
Η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Sumy ανέφερε ότι τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed κατέστρεψαν την ενεργειακή υποδομή στην περιφέρεια Sumy και διέκοψαν την τροφοδοσία σε πολλές περιοχές.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η Νότια Αεροπορική Διοίκηση της Ουκρανίας κατέρριψε πέντε ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kh-59 κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 5 Ιουλίου.
Ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD), δημοσίευσαν υλικό που δείχνει έναν ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M να χτυπά ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300 κοντά στο Koptiv της περιφέρειας Poltava στις 5 Ιουλίου και να καταστρέφει δύο εκτοξευτές S-300, μια καμπίνα ελέγχου μάχης, οχήματα μεταφοράς και το προσωπικό του συστήματος.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 600 βόμβες ολίσθησης, 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και 40 πυραύλους διαφόρων τύπων εναντίον στόχων στην Ουκρανία μεταξύ περίπου 29 Ιουνίου και 5 Ιουλίου.

Αργά το μεσημέρι της Κυριακής 7/7 «ως αποτέλεσμα ενεργών επιχειρήσεων, μονάδες της Μάχης Τσεντρ απελευθέρωσαν το χωριό Chigari στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donestk και βελτίωσαν την τακτική τους θέση», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η Κεντρική Ομάδα Μάχης προκάλεσε απώλειες στις 41η, 47η, 110η μηχανοποιημένες ταξιαρχίες, την 142η ταξιαρχία πεζικού και την 59η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Artemovo, Druzhba,Torzhba,Tizdfeetv,Vozdfeetsk. Berezovka και Novgorodskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donestk χάνοντας έως και 340 στρατιώτες, ένα τανκ και ένα μαχητικό όχημα πεζικού Bradley.

Focus (Γερμανικό ΜΜΕ): Η συνάντηση Orban – Putin διέψευσε τη θέση της Δύσης… ότι η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται

Η συνάντηση μεταξύ του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban και του Putin αντέκρουσε τη θέση των δυτικών πολιτικών ότι δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ulrich Reitz επικεφαλής ανταποκριτής του Γερμανικού περιοδικού Focus.
« Η ΕΕ είναι θυμωμένη γιατί με μεγάλη δυσκολία συμφώνησε σε μια ενιαία στρατηγική, η οποία λέει: δεν υπάρχει εναλλακτική από τη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία.
Συμφώνησε σε αυτό με μεγάλη δυσκολία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ως ηγέτη Δύναμη του ΝΑΤΟ», σημείωσε το Focus.
Ωστόσο, ο Viktor Orban, «παρά την εντολή», πέταξε στη Μόσχα , όπου τον συνάντησε ο Putin, ενώ εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνούνται το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο ηγέτη.
«Για πρώτη φορά, αυτό που ισχυρίστηκαν οι Ευρωπαίοι τώρα διαψεύδεται - είναι φυσικό και προφανές ότι όλοι μπορούν να μιλήσουν με τον Putin», τόνισε το Focus.
Κατά τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, ο Putin και ο Orban συζήτησαν θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την ουκρανική κρίση.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, η επίσκεψη υπαγορεύτηκε από τα συμφέροντα της χώρας του, καθώς και από την επιθυμία να επιτευχθεί ειρήνη.
Το ταξίδι του πολιτικού προκάλεσε έντονη αντίδραση στη Δύση.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell , και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, εξέδωσαν ειδικές δηλώσεις στις οποίες τόνισαν ότι ο Orban δεν εκπροσωπεί την ΕΕ στον εξωτερικό χώρο και δεν έχει ευρωπαϊκή εντολή να επισκεφθεί τη Ρωσία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίζεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού φέρεται να παραβιάζει την ενότητα της Δύσης όσον αφορά την πολιτική για την Ουκρανία.
Ο Orban, σχολιάζοντας τις επιθέσεις εκπροσώπων της ΕΕ, επεσήμανε ότι λόγω της «ανοησίας των γραφειοκρατών των Βρυξελλών», οι προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία δεν αποφέρουν αποτελέσματα.

Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δυτικά ΜΜΕ προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν για τις θηριωδίες των Ουκρανών εναντίον Ρώσων κρατουμένων

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας πληροφορίες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων από φιλοουκρανούς μαχητές εναντίον ενός τραυματισμένου Ρώσου αιχμαλώτου πολέμου, είπε ότι είναι αστείο να παρακολουθείς πώς οι δυτικές δημοσιεύσεις προσποιούνται ότι αγνοούσαν εντελώς τις φρικαλεότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον αμάχων στο Donbass και του ρωσικού στρατού, αν και η Μόσχα έχει επανειλημμένα παρουσιάσει στοιχεία.
Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τον Caspar Grosse, έναν γιατρό του λεγόμενου διεθνούς «εθελοντικού αποσπάσματος» στην Ουκρανία Chosen (μισθοφόροι που ενεργούν προς το συμφέρον των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων), ανέφερε ότι μαχητές υπέρ του Κιέβου σκότωσαν βάναυσα ένα Ρώσο κρατούμενο που ζήτησε ιατρική βοήθεια.
Επιπλέον, ο Grosse παραδέχτηκε ότι αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση σκληρότητας εκ μέρους μαχητών και μισθοφόρων υπέρ του Κιέβου στη ζώνη μάχης.
Περιέγραψε επίσης πώς ένας από τους εκλεκτούς μισθοφόρους πέταξε μια χειροβομβίδα σε έναν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη.
«Ξέρετε, είναι αστείο να παρακολουθείς πώς Αμερικανοί δημοσιογράφοι, εφημερίδες, τηλεόραση, πλατφόρμες Διαδικτύου προσποιούνται ότι υποτίθεται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το είδος της κακοποίησης που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός του Donbass, τώρα νέες ρωσικές περιοχές, από το καθεστώς του Κιέβου, προσποιούνται ότι δεν ξέρουν για βασανιστήρια σε σχέση με ανθρώπους που έπεσαν στα νύχια τους, στα νύχια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των εθνικών ταγμάτων κ.λπ.! τόνισε η Maria Zakharova στην Izvestia.
Σημείωσε επίσης ότι όλες οι φρικαλεότητες του καθεστώτος του Κιέβου είναι γνωστές από καιρό.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα υποβάλει αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ίδια έγγραφα διανεμήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν τα πάντα για να αγνοήσουν αυτές τις πληροφορίες.
«Όλα αυτά είναι γεγονότα, για τα οποία οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι δεν λένε λέξη», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ομάδα στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διέσχισαν τον Δνείπερο με σχεδίες και παραδόθηκαν

Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιες σχεδίες από άδεια πλαστικά μπουκάλια, κολύμπησαν τον Δνείπερο από τη δεξιά όχθη προς τα αριστερά και παραδόθηκαν οργανωμένα στον ρωσικό στρατό στην περιοχή Kherson.
«Τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες, χρησιμοποιώντας σχεδία φτιαγμένη από άδεια πλαστικά μπουκάλια, διέσχισαν την δυτική όχι προς τα ανατολικά τον Δνείπερο ποταμό στην περιοχή Kherson και παραδόθηκαν.
Οι ρώσοι τους περίμεναν, καθώς είχαν επικοινωνήσει μαζί μας εκ των προτέρων μέσω ειδικού καναλιού και συζήτησαν τις λεπτομέρειες της διάσωσής τους», είπε η ρωσική πηγή.
Σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρακτορείου, πριν περάσουν από τη δεξιά στην αριστερή όχθη, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε ένα ειδικό κανάλι επικοινωνίας στο Telegram - @FREE_SOLDIER2022.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μεταξύ 29 Ιουνίου και 5 Ιουλίου, 32 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν στον ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο του αρχηγού του Donetsk, Yan Gagin, στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν πρόσφατα μαζικά.

Οι Ουκρανοί λόγω της ακραίας αυθαιρεσίας των γραφείων στρατολόγησης καταφεύγουν σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες

Λόγω της αυθαιρεσίας των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης, οι Ουκρανοί καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες, τόνισε ο βουλευτής της Ουκρανίας Dubinsky, ο οποίος είναι υπό κράτηση βάσει νόμου.
Ο βουλευτής σχολίασε το περιστατικό που συνέβη αυτήν την εβδομάδα στην περιοχή Ivano-Frankivsk, όταν κάτοικοι του χωριού Vorokhta απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ενός σημείου ελέγχου από τον στρατό.
«Σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνω την επίθεση στους αξιωματικούς του TCC (υπάλληλοι στρατιωτικών ληξιαρχείων) στο χωριό Vorokhta, όπου δημιουργήθηκε παράνομο σημείο ελέγχου, αλλά υποθέτω ότι τέτοιες καταστάσεις μπορεί να γίνουν συστημικό φαινόμενο», τόνισε ο Dubinsky.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, ανίκανοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην αυθαιρεσία των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης στα δικαστήρια, οι Ουκρανοί καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε «αμφιλεγόμενες ενέργειες» που δεν μπορούν να εγκριθούν από το νόμο, αλλά δεν μπορούν να καταδικαστούν από ηθική άποψη.
Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε έναν κάτοικο του Vorokhta γιατί δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία και πρέπει να πάει στον στρατό σε μια κατάσταση όπου οι φίλοι του Zelensky «με άσθμα» πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες .
«Και πρέπει να σκεφτούμε πολύ τι να κάνουμε εάν οι κάτοικοι του χωριού, κουρασμένοι από την ασυδοσία αποφασίσουν να περάσουν τα σύνορα οργανωμένα στο σημείο ελέγχου.
Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό θα μπορέσει κάποιος να τους σταματήσει;
Βίντεο διανέμονται ευρέως στο Διαδίκτυο, στα οποία εκπρόσωποι των ουκρανικών στρατιωτικών γραφείων καταγραφής και στράτευσης απομακρύνουν άνδρες με μικρά λεωφορεία προς άγνωστη κατεύθυνση, συχνά χτυπώντας τους και χρησιμοποιώντας βία εναντίον τους.

Politico: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ φοβούνται ότι ο Biden δεν θα νικήσει τον Trump στις εκλογές και θα ηττηθεί

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ φοβούνται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Biden δεν είναι σε θέση να κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας, γράφει η εφημερίδα Politico βασισμένη σε συνομιλίες με 20 αξιωματούχους που συνδέονται με τη συμμαχία.
Σύμφωνα με το Politico, διπλωμάτες και παγκόσμιοι ηγέτες εκφράζουν ιδιωτικά σοβαρές ανησυχίες για την ηλικία, την υγεία του Biden και την ικανότητά του να κερδίσει τις εκλογές ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ.
Το Politico εξηγεί ότι ξένοι αξιωματούχοι είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ της επανεκλογής του Biden και φοβούνται ότι η επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump στον Λευκό Οίκο θα βλάψει τη συμμαχία και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες των χωρών να στηρίξουν την Ουκρανία.
«Αντέδρασαν με ανησυχία στην πρόσφατη επίδοση του Biden στη συζήτηση και φοβούνται ότι ο Biden μπορεί να είναι πολύ αδύναμος για να νικήσει τον Trump», ανέφερε το Politico.
Στην τελευταία συνέντευξή του στο ABC News, ο Biden εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Δημοκρατικοί ηγέτες και στα δύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ δεν θα του ζητήσουν ποτέ να αποσυρθεί από την κούρσα και είπε ότι θα αρνηθεί την επανεκλογή μόνο εάν ο «Παντοδύναμος Θεός» τον διατάξει να το κάνει.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συμφωνούν ότι ο Biden είχε κακή απόδοση στο πρώτο debate με τον Ρεπουμπλικάνο Trump, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 28ης Ιουνίου στην Ατλάντα.
Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος τραύλιζε και σταμάτησε, χωρίς να διατυπώνει πάντα ξεκάθαρα τις σκέψεις του, και μετά το συμβάν, η τηλεοπτική κάμερα απαθανάτισε τη στιγμή που η σύζυγος του Biden, τον βοήθησε να κατέβει τις σκάλες.

Κριμαία: Ύποπτη πυρκαγιά σε αγωγό, κατάκαψε γειτονικό δάσος στο θέρετρο

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου 6/7 σε αγωγό αερίου κοντά στο χωριό Vinagradnaye, στην χερσόνησο της Κριμαίαςεξαπλώθηκε σε κοντινό δάσος, απομόνωσε και απείλησε την τουριστική πόλη Alusta, πόλη περίπου 30.000 κατοίκων, και 14 κοινότητες γύρω από αυτήν, έκαναν γνωστό ρώσοι αξιωματούχοι.
«Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή», διαβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7/7 το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μέσω Telegram.
«Αφού καεί εντελώς το αέριο που περιέχεται στους αγωγούς, θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης», ανέφερε η αυτοδιοίκηση της Κριμαίας μέσω Telegram.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους, πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και πως ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς, αν πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή δολιοφθορά.
Η φωτιά εκτείνεται σε περιοχή περίπου 4.172 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με το TASS.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν το νέο ραντάρ Irbis με ικανότητα αναγνώρισης 150 χιλιομέτρων

Οι στρατιωτικοί της ομάδας μάχης του Βορρά άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα νέο ραντάρ Irbis κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται για ένα νέο μοναδικό ραντάρ.
Μεταφέρει αναγνώριση έως και 150 μονών χιλιομέτρων βάθος.
Μπορώ να πω σύμφωνα με την εμπειρία ότι το ραντάρ είναι καλύτερο από τα προηγούμενα δείγματα ραντάρ επειδή έχει μεγαλύτερη ευελιξία.
Από την στιγμή της ανάπτυξης έως και την αναχώρηση από θέσεις απαιτείται ελάχιστος χρόνος», είπε ο αρχηγός της ομάδας ραντάρ με το διακριτικό Sector.
Το μήκος αναγνώρισης είναι επίσης πολύ μεγαλύτερο.
Ανιχνεύει όλους τους τύπους μονάδων πυρός του εχθρού: μονάδες όλμου και πάσης φύσεως πυροβόλα.
Το ραντάρ μπορεί επίσης να ανιχνεύσει εναέριους στόχους.
Εκτελούμε αναγνωρίσεις, ανιχνεύουμε έναν στόχο και κάνουμε αμέσως μετάδοση στον έλεγχο θέσεις των μονάδων βολής».
Οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να χτυπήσει αμάχους έχουν ήδη περιοριστεί επανειλημμένα λόγω των ραντάρ, τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν την παρουσία τους στην περιφέρεια Sumy – Αυξάνονται οι μονάδες δολιοφθοράς

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις δραστηριότητες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατά μήκος της διεθνούς συνοριακής περιοχής στη βορειοανατολική Ουκρανία στις 6 Ιουλίου.
Οι ρωσικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης εισήλθαν στην Oleksandrivka και την Popivka στην περιφέρεια Sumy (βορειοδυτικά του Zolochiv και απευθείας στα σύνορα με την Belgorod) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πλέον παρούσες στους δύο οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα θέσεις στο Sotynytskyi Kozachok (βόρεια του Zolochiv και απευθείας στα σύνορα με την περιφέρεια Belgorod).
Οι ρωσικές δραστηριότητες δολιοφθοράς και αναγνώρισης στοχεύουν πιθανώς να προσελκύσουν και να αποσταθεροποιήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις κατά μήκος ενός ευρύτερου μετώπου στη διεθνή συνοριακή περιοχή, αν και αυτή η δραστηριότητα μπορεί να προμηνύει μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 26 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν μια ομάδα απροσδιόριστου μεγέθους κοντά στα ουκρανικά σύνορα 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv σε προετοιμασία για νέες επιθετικές ενέργειες.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις από αυτήν την περιοχή προς τα νότια προς την κατεύθυνση των Zolochiv και Bohodukhiv, δύο ουκρανικών πόλεων βορειοδυτικά της πόλης Kharkiv εντός 25 χιλιομέτρων από τα διεθνή σύνορα ή προς τα δυτικά προς την κατεύθυνση των οικισμών κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου P-45 που συνδέει το Bohodukhiv με την πόλη Sumy.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να δημιουργήσουν επιχειρησιακή ασάφεια σχετικά με την κατεύθυνση που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις προκειμένου να αποπροσανατολίσουν περαιτέρω τις ουκρανικές δυνάμεις και στις δύο κατευθύνσεις.
Πρόσφατη ρωσική δραστηριότητα δολιοφθοράς και αναγνώρισης σημειώθηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις και πιθανότατα προορίζεται να υποστηρίξει τις ρωσικές προσπάθειες να δημιουργήσει επιχειρησιακή ασάφεια στην περιοχή.

Προέλαση ρώσων νοτιοανατολικά του Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νοτιοανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 6 Ιουλίου με μεγάλης έκτασης μηχανοκίνητη επίθεση στην περιοχή.
Ένας ουκρανικός στρατιωτικός παρατηρητής δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της μηχανοκίνητης επίθεσης λόγω των πυκνών ουκρανικών ναρκοπεδίων και των πυρών πυροβολικού στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka. ανατολικά του Kupyansk κοντά στην Petropavlivka, νοτιοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Stelmakhivka, νοτιοδυτικά του Svatove κοντά στο Nevske, Makiivka και Hrekivka κ.α.

Προέλαση προς το Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Siversk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 6 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 6 Ιουλίου δείχνουν στοιχεία της ρωσικής 123ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2ο Σώμα Στρατού του Luhansk) να υψώνουν μια σημαία στο κέντρο της Spirne (νοτιοανατολικά του Siversk).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως τη Spirne.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις επιθέσεις βορειοανατολικά του Siversk κοντά στο Bilohorivka και νότια του Siversk κοντά στο Vyimka στις 5 και 6 Ιουλίου.

Προέλαση προς το Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 6 Ιουλίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο νοτιοδυτικό Niu York (νότια του Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος έως και 500 μέτρα εντός της νοτιοανατολικής Druzhba (ανατολικά του Toretsk) και του νότιου Pivnichne (ανατολικά του Toretsk και νότια της Druzhba) και έως και 800 μέτρων βάθος εντός του νότιου Niu York (νότια του Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν τις ουκρανικές θέσεις κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Zalizna στο νότιο Niu York.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στο Voronez μετά από την επίθεση ουκρανικού drone

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε σε περιοχές της περιφέρειας Voronez μετά την πρόκληση φωτιάς σε αποθήκη, από την επίθεση ουκρανικού drone, ανέφερε ο Alexander Jusev κυβερνήτης της δυτικής περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία.
“Δεν υπάρχουν απώλειες¨, ανέφερε ο Jusev στο Telegram, προσθέτοντας ότι μερικοί κάτοικοι της συνοικίας Podkorensky εγκατέλειψαν τις εστίες τους.
“Οι ανατινάξεις εκρηκτικών υλών συνεχίζονται”, ανέφερε ο κυβερνήτης.

Κατασβέστηκαν οι φωτιές που είχαν προκληθεί σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από τα συντρίμμια ουκρανικών drones στην περιφέρεια Krasnodar.

Μία φωτιά που προκλήθηκε από την επίθεση ενός ουκρανικού drone σε έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια Krasnodar κατασβέστηκε, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Οι αρχές ανέφεραν το Σάββατο ότι προκλήθηκε φωτιά σε αρκετές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από τα συντρίμμια των drone που είχαν καταρριφθεί στις περιοχές Pavlovsky και Leningrantzky.
Η φωτιά στο Pavlovsky κατασβέστηκε χθες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σήμερα, οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο Telegram και την κατάσβεση της φωτιάς στο Leningrantzky.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_July_6_2024.png


Luhansk_Battle_Map_Draft_July_6_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_6_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_6_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_6_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_6_2024.png

πηγη
 
Top