Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί πιλότοι βρίσκονται στο πιλοτήριο του F-16 , είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πιθανότατα δεν έχουν την εμπειρία να πολεμήσουν με έναν εξίσου καλό αντίπαλο, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) Vasiliy. Προρόζοφ .

Σε μια συνέντευξη στην πύλη Ukraina.ru , ένας πρώην αξιωματικός των πληροφοριών δήλωσε ότι η απώλεια ενός από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη θα ήταν ένα μεγάλο βήμα πίσω για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Προσωπικά είδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είχαν μεγάλη επιθυμία να είναι οι πρώτοι που θα καταστρέψουν το Leopard , τον Abrams και τον Bradley . Υπήρχε ενθουσιασμός, αλλά όχι φόβος για τη δυτική τεχνολογία. Θα έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό όταν πρόκειται για μαχητικά F-16», είπε ο Prorozov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι πιλότοι είναι αυτή τη στιγμή από τους καλύτερα εκπαιδευμένους και πιο έμπειρους στον κόσμο.

Ισχυρίζεται ότι καμία αεροπορία άλλης χώρας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρωσικό επαγγελματισμό, είτε πρόκειται για επιθετικά, μαχητικά ή βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

«Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί πιλότοι πετούν το F-16, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν έχουν την εμπειρία να πολεμήσουν έναν εξίσου καλό αντίπαλο. Η απώλεια μόνο ενός μαχητικού πάνω από την Ουκρανία θα ήταν μια σοβαρή κλήση αφύπνισης για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ», τονίζει ο πρώην αξιωματικός της SBU .

Όπως είπε, οι Ουκρανοί πιλότοι μάλλον δεν θα τα πάνε καλύτερα.

«Όσο για τους Ουκρανούς πιλότους, ακόμη και με 100 ώρες πτήσης με άγνωστο εξοπλισμό, είναι απίθανο να γίνουν άσοι», είπε. και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι το F-16 θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως όπλα μεταφοράς όπλων μεγάλης εμβέλειας (αέρος-εδάφους). Επιπλέον, οι πιλότοι πιθανότατα θα λάβουν εντολή να αποφύγουν τη σύγκρουση, καθώς κάθε αεροσκάφος που καταρρίφθηκε θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ».

Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda δημοσίευσε μια συνέντευξη με πιλότο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας , στην οποία το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η πολυαναμενόμενη παράδοση του αμερικανικού μαχητικού πολλαπλών χρήσεων F- 16 στην Ουκρανία.

Όταν ο ηγέτης δήλωσε ότι «όλοι φοβούνται την εμφάνιση των F-16 στην Ουκρανία», ο πιλότος του ρωσικού στρατού τόνισε ότι τα αμερικανικά αεροπλάνα θα γίνουν ο νέος στόχος των ρωσικών στρατευμάτων .

«Ναι, θα εμφανιστούν. Και λοιπόν; Δεν φοβόμαστε. Στην πραγματικότητα τους περιμένουμε με ανυπομονησία», είπε, σοκάροντας τον παρουσιαστή, ο οποίος στη συνέχεια ρώτησε τον πιλότο αν μιλάει σοβαρά .

«Ναι, γιατί να μην είναι», απάντησε ο πιλότος του αεροπλάνου Su-30SM .

 
Top