Οι «οράνιε» νίκησαν 2-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά - Συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και ντόπιους

Άγρια επεισόδια προκάλεσαν Τούρκοι που διαμένουν στην Ολλανδία, μετά τον αποκλεισμό τους στο Euro 2024, καθώς οι «οράνιε» νίκησαν 2-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. 

Ο αποκλεισμός και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε (ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά) δεν άρεσε στους Τούρκους της Ολλανδίας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους διαφόρων ολλανδικών πόλεων, όπως η Χάγη και το Αϊντχόφεν και συγκρούστηκαν τόσο με ντόπιους, όσο και με αστυνομικούς.

Οι Τούρκοι κράδαιναν τούρκικες σημαίες και έβριζαν χυδαία τους Ολλανδούς και προκάλεσαν την αντίδραση του Γκερτ Βίλντερς, ηγέτη του ολλανδικού δεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) που έχει έρθει πρώτο στις εκλογές.

Με ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο Ολλανδός πολιτικός καλεί τους Τούρκους να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους.

«Μας λένε ονόματα και μας μισούν. Φύγε για Τουρκία, δεν σε υποχρεώνει κανείς να μείνεις εδώ! Αυτός είναι ο λόγος που το PVV είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία», έγραψε στη λεζάντα ο Βίλντερς.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) ανέβασε μια φωτογραφία με τον ίδιο να ξεσπά σε γέλια και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εμφανίζεται σοκαρισμένος και απογοητευμένος!

Δείτε τους Τούρκους να κάνουν άνω-κάτω την Ολλανδία:

.

Νωρίτερα, Τούρκοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Ολυμπιακού Σταδίου» του Βερολίνου, είχαν φροντίσει να προκαλέσουν, με τον χαιρετισμο των «Γκρίζων Λύκων».

 
Top