Το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στοχοποιούν 
τη Ρωσία με πυρομαχικά διασποράς , τα οποία είναι απαγορευμένα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, λέει ένα πράγμα: η Δύση δεν έχει τίποτα άλλο να στείλει στους Ουκρανούς , δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας Μακγκρέγκορ σε συνέντευξή του για το Εκπομπή Judging Freedom .

Όταν ρωτήθηκε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν στην Ουκρανία πυρομαχικά που είναι απαγορευμένα στο 95 τοις εκατό των χωρών του κόσμου, είπε ότι υποθέτει ότι τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί η Αμερική τελειώνουν και δεν μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα, επομένως ό,τι είναι διαθέσιμο αποστέλλεται στο Κίεβο. .

«Υποθέτω ότι τους τελείωσαν οι εκρηκτικές κεφαλές και χρησιμοποίησαν ό,τι είχαν. Η παραγγελία μάλλον πήγε κάπως έτσι: «Δεν πειράζει. Στείλτε ό,τι έχετε στην Ουκρανία . Θα τους δώσουμε ότι έχει απομείνει ». Δεν έχω άλλη εξήγηση», είπε ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ .

Σχολιάζοντας την επίθεση στη Σεβαστούπολη την περασμένη εβδομάδα με αυτά τα πυρομαχικά, ο Μακγκρέγκορ είπε ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες αν οι ρωσικές δυνάμεις δεν είχαν αναχαιτίσει την επίθεση όταν πυροδοτήθηκαν τα πυρομαχικά διασποράς.

Δεδομένου ότι τα πυρομαχικά προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο απόστρατος συνταγματάρχης είπε επίσης ότι αυτό σημαίνει ότι η Αμερική βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

«Δυστυχώς, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση ή διαβούλευση με τον αμερικανικό λαό, είμαστε σίγουρα σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και νομίζω ότι οι Ρώσοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και μακάρι να μην ήταν έτσι», κατέληξε ο Μακγκρέγκορ.

 
Top