Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Klaus Schwab, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος από πολλές πρώην εργαζόμενες στον οργανισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, πολλές γυναίκες πρώην εργαζόμενες του WEF κατηγορούν τον Schwab και άλλα ανώτερα στελέχη του οργανισμού για σεξουαλικά υπονοούμενα σχόλια και ανάρμοστη συμπεριφορά. Μια πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι ο Schwab πόζαρε μπροστά της με σεξουαλικά υποβλητικό τρόπο και της είπε ότι ήθελε να τη δει με κοστούμι της Χαβάης.



Μια άλλη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Schwab της είχε πει: «Πρέπει να σας βρω άντρα και αν δεν ήμουν παντρεμένος, θα έβαζα τον εαυτό μου στην κορυφή αυτής της λίστας». Ορισμένες γυναίκες ανέφεραν επίσης ότι υπήρχε μεγάλη πίεση να είναι εμφανίσιμες και να φορούν στενά φορέματα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στο Φόρουμ.

Ορισμένες γυναίκες κατηγορούν επίσης τον Schwab ότι εμπόδισε την καριέρα τους ή τις ανάγκασε να φύγουν από τον οργανισμό αφού έμειναν έγκυες και ήταν σε άδεια μητρότητας. Μια πρώην υπάλληλος, η Mryiam Boussina, δήλωσε ότι ήξερε πως ο Schwab την έβρισκε όμορφη και προσέθεσε: «Κάθε άντρας με μεγάλη δύναμη, πιστεύει ότι μπορεί να πάρει οποιαδήποτε γυναίκα και δεν ντρέπονται».

Ο Schwab έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Ένας εκπρόσωπος του WEF δήλωσε ότι ο Schwab δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές και κατηγόρησε την αναφορά ως προσπάθεια να παραποιηθεί ο οργανισμός, ο πολιτισμός του και οι συνάδελφοί του, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή.

Τον περασμένο μήνα, ο Schwab παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του WEF, επικαλούμενος κακή υγεία. Ο Schwab, γνωστός ως ο αρχιτέκτονας της «Μεγάλης Επαναφοράς», έχει αναφέρει τα τελευταία χρόνια ότι οραματίζεται μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, όπου θα υπάρξει μια «συγχώνευση των φυσικών, ψηφιακών και βιολογικών μας διαστάσεων» σε έναν «νέο κόσμο».

 
Top