Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε πλάνα που υποτίθεται ότι δείχνει την καταστροφή ενός άλλου ουκρανικού συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών HIMARS που αποκτήθηκε από τις ΗΠΑ .

Καταστράφηκε σε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M.

Το σύστημα εντόπισε πρώτα ένα drone παρακολούθησης και το εντόπισε σε ένα υπόστεγο στο χωριό Novopetrovka στην περιοχή Mykolaiv της Ουκρανίας .

Στη συνέχεια, η τοποθεσία χτυπήθηκε από βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το σύστημα Iskander-M, δήλωσε ο ρωσικός στρατός τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι το HIMARS και το πλήρωμά του καταστράφηκαν.

Πλάνα από drone της επίθεσης έδειξαν ότι το υπόστεγο καταστράφηκε, με μια δευτερεύουσα έκρηξη, πιθανότατα από την έκρηξη πυρομαχικών στον ίδιο τον εκτοξευτήρα.

Ο ρωσικός στρατός καταδιώκει συνεχώς ουκρανικά περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας, μεταξύ άλλων από την οικογένεια HIMARS.

Αρκετοί εκτοξευτές πυραύλων αυτού του τύπου φέρεται να έχουν καταστραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ορισμένες από τις επιθέσεις καταγράφηκαν σε πλάνα από drone που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το Κίεβο έχει από καιρό διαφημίσει τους πυραύλους HIMARS ως το απόλυτο και «μεγάλο βεληνεκές όπλο υψηλής ακρίβειας» για την επίθεση σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας, όπως θέσεις διοίκησης ή αποθέματα πυρομαχικών.

Ωστόσο, η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τακτικά τα συστήματα για αδιάκριτες επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών στόχων.

Ταυτόχρονα, λόγω της ρωσικής ηλεκτρονικής εμπλοκής, η ακρίβεια των πυραύλων αυτού του συστήματος έχει επίσης μειωθεί σημαντικά.

 
Top