Ginkgo Biloba και η Δυνατότητά του να Διαλύει Μικροθρόμβους

Το δέντρο Ginkgo biloba, ένα από τα παλαιότερα είδη δέντρων στη Γη, έχει αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικών μελετών για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα υποδεικνύει ότι το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση μικροθρόμβων, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της καρδιαγγειακής βλάβης που προκαλείται από τα εμβόλια COVID-19.

Ινωδολυτικές Ιδιότητες του Ginkgo Biloba

Τα φύλλα του Ginkgo biloba διαθέτουν ενώσεις όπως οι γκινγκολίδες και οι βιλοβαλίδες, που έχουν ινωδολυτικές ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στη διάλυση θρόμβων αίματος, καθιστώντας τα συμπληρώματα Ginkgo biloba χρήσιμα για τη βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο, την αύξηση της διατήρησης της μνήμης και τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Ginkgo Biloba και Καρδιαγγειακή Υγεία

Η πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2 έχει συνδεθεί με το σχηματισμό μικροθρόμβων και την επακόλουθη ίνωση, ιδιαίτερα σε εμβολιασμένα άτομα που δυσκολεύονται να καθαρίσουν την πρωτεΐνη ακίδας. Το Ginkgo biloba μπορεί να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή της εσωτερικής επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων και να ενεργοποιήσει το πλασμινογόνο, βοηθώντας στην αναίρεση της καρδιαγγειακής βλάβης που προκαλείται από τα εμβόλια COVID-19.

Νευροπροστατευτικές Ιδιότητες του Ginkgo Biloba

Το Ginkgo biloba έχει επίσης δείξει υποσχόμενα αποτελέσματα στην ανακούφιση νευρολογικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς από εμβόλια και μακροχρόνιο COVID. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντι-αποπτωτικές επιδράσεις του μπορούν να συμβάλουν στην προστασία των νευρικών κυττάρων και στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι το Ginkgo biloba μπορεί να παρεμβαίνει στην αναπαραγωγή του ιού και να αναστέλλει φλεγμονώδεις οδούς που σχετίζονται με σοβαρά αποτελέσματα COVID-19. Σε μια δοκιμασία ενζυματικής αναστολής , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γινγκολίδη Α μπορεί να δράσει ως μη αναστρέψιμος αναστολέας κατά της πρωτεάσης παπαΐνης τύπου SARS-CoV-2. Αυτή η προσέγγιση διπλής δράσης - που αντιμετωπίζει τόσο τον ιικό πολλαπλασιασμό όσο και την αγγειακή φλεγμονή της νόσου - τοποθετεί το Ginkgo biloba ως επιτακτικό υποψήφιο για ολοκληρωμένες στρατηγικές για τη διαχείριση τραυματισμών από εμβόλια.

Το Ginkgo περιέχει επίσης φλαβονοειδή όπως η κερσετίνη, η καμπφερόλη και η ισοραμνετίνη , τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από περαιτέρω καταστροφή της πρωτεΐνης, οξείδωση και φλεγμονή.  Σε μια μελέτη , η καμπφερόλη βελτιώνει την ανάκτηση της καρδιακής λειτουργίας, μειώνει την κατάσταση ενδοκυτταρικής οξείδωσης και την ισχαιμία του μυοκαρδίου και αναστέλλει την απόπτωση του μυοκαρδίου.

Σε μια άλλη μελέτη , το εκχύλισμα ginkgo biloba (GBE) επηρεάζει το σύστημα ρενίνης-αγγειοτενσίνης και ρυθμίζει τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις στα καρδιακά κύτταρα μέσω της οδού TLR4/NF-βB.

Το πιο σημαντικό, το ginkgo biloba είναι ένας ενεργοποιητής πλασμινογόνου . Αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να διασπά τους θρόμβους. Το Ginkgo ενισχύει τη λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων διεγείροντας την έκκριση θρομβομοντουλίνης και ενεργοποιητή πλασμινογόνου τύπου ιστού (t-PA), τα οποία είναι καθοριστικά για τη διάσπαση του θρόμβου και τη ρύθμιση του καταρράκτη πήξης. Αυτοί οι μηχανισμοί όχι μόνο υποστηρίζουν το ρόλο του ως φυσικού αντιθρομβωτικού παράγοντα, αλλά υπογραμμίζουν επίσης τις δυνατότητές του στην πρόληψη και τη θεραπεία καταστάσεων που επιδεινώνονται από διαταραχές πήξης, όπως αυτές που προκαλούνται από το εμβόλιο .


Λόγω αυτών των ενεργειών, το ginkgo βοηθά στην αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων, όπως:


  • Ανακούφιση από το άγχος και το στρες: Το Ginkgo biloba έχει αποδειχθεί ότι έχει ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα, καθιστώντας το ένα πιθανό φυσικό φάρμακο για το άγχος και την ανακούφιση από το στρες.
  • Θεραπεία γλαυκώματος: Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου γλαυκώματος, μιας κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στα μάτια .
  • Νευροπροστασία: Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου από βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες και οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το Χάντινγκτον.
  • Ανακούφιση από εμβοές: Το Ginkgo biloba έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των εμβοών, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κουδούνισμα ή άλλους ήχους στα αυτιά.
  • Άνοια και Πρόληψη του Αλτσχάιμερ: Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή στην επιβράδυνση της εξέλιξης της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.
  • Πρόληψη της ασθένειας σε μεγάλο υψόμετρο: Το Ginkgo biloba έχει μελετηθεί ως μια πιθανή φυσική θεραπεία για την πρόληψη της ασθένειας σε μεγάλο υψόμετρο, αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά του.
  • Ανακούφιση από τον πόνο στα πόδια: Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στα πόδια που προκαλείται από φραγμένες αρτηρίες ή κακή κυκλοφορία.
  • Θεραπεία αγγειακής άνοιας: Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αγγειακής άνοιας. μια κατάσταση που προκαλείται από μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο, ένα ιατρικό πρόβλημα που επηρεάζει τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ και μέλη του Κογκρέσου.

 
Top