Η Ρωσία έχει ήδη απαντήσει στις επιθέσεις των αμερικανικών πυραύλων 
ATACMS , οι οποίοι υποβοηθήθηκαν και από drones Global Hawk - με μια νέα τακτική.

Και εξαιτίας αυτής της τακτικής, το ΝΑΤΟ είναι τώρα - μερικώς τυφλό.

Ο ιταλικός στρατιωτικός ιστότοπος παρακολούθησης Itamilradar  αναφέρει ότι τα drones της USAF Global Hawk δεν μπορούν πλέον να φαίνονται πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο λόγος για αυτό είναι η νέα τακτική της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας.

Στην Έκθεση Tsargrad την 1η Ιουλίου, ο στρατιωτικός αναλυτής Vladislav Shlepchenko αναφέρει ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει επινοήσει «τακτικές αναχαίτισης αμερικανικών drones με εκρήξεις εναέριων αναταράξεων τόσο ισχυρές που ανάγκασαν τους χειριστές τους να υποχωρήσουν. Η πρώτη δοκιμή τακτικής έγινε στις 24 Ιουνίου.

Για να το θέσω απλά – το ρωσικό MiG-31 λέγεται ότι πέταξε πολύ κοντά στο αμερικανικό drone με ταχύτητα 2-3 Mach (διπλάσια ή τριπλάσια ταχύτητα του ήχου) στον διεθνή χώρο όπου πετούσε το αναγνωριστικό Global Hawk .

Λέγεται ότι έχασε την άνωση του λόγω έκτακτων αναταράξεων και άρχισε να πέφτει ανεξέλεγκτα.

Οι «πιλότοι» του κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το αεροπλάνο, αλλά απέσυραν αμέσως το πολύτιμο αεροπλάνο στην έδρα του.

Έτσι το όπλο δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της.

Αυτή είναι λοιπόν μια εκδοχή της τακτικής της «χωματερής καυσίμου» των δύο Su-27 που κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone, το MQ-9 Reaper , στη Μαύρη Θάλασσα στις 14 Μαρτίου 2023.

Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί αποχώρησαν από την περιοχή (προσωρινά;), αφήνοντας τις μάχες στους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow και τα βρετανικά αεροσκάφη αναγνώρισης.

Το Tsargrad είναι ένα διαδικτυακό κανάλι και βίντεο της Μόσχας που σκηνοθέτησε ο Konstantin Malofeyev.

Ο Malofeyev, ένας μοναρχικός και ορθόδοξος πιστός, έχει τιμωρηθεί από τις ΗΠΑ πολλές φορές και οι ΗΠΑ τον έχουν κατηγορήσει ότι είναι «μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για τους Ρώσους που προωθούν τον αυτονομισμό στην Κριμαία».

Είναι επίσης επικριτικός για τη «στρατιωτική συγκράτηση» του Κρεμλίνου, χωρίς να κατονομάζει τον Πούτιν.

Το κανάλι κοροϊδεύει πλέον τις ΗΠΑ.

Προειδοποιούν ότι τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα δεν επηρεάζονται από την ασθένεια της θάλασσας, αλλά από την «ασθένεια του αέρα».

Η είδηση ​​είναι γνωστή και στην Ινδονησία. Μόνο στην Ευρώπη το κρύβουν...

Υπήρξε όμως απάντηση από τις ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη αναγνώρισης του ΝΑΤΟ άρχισαν να επικεντρώνονται στην περιοχή της Κριμαίας.

Τα κατασκοπευτικά drones έχουν αντικατασταθεί από επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης.

Η τελευταία πτήση του Global Hawk
Itamiliradar: Η τελευταία πτήση του «world hak» στις 24 Ιουνίου φέτος.

Ο Vladislav Šlepčenko, ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Τσάργκραντ και της Κωνσταντινούπολης , σχολίασε την κατάσταση .

Το απόγευμα της 1ης Ιουλίου έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon κάνει κύκλους στον ουρανό πάνω από τη Ρουμανία παρέα με το ιπτάμενο δεξαμενόπλοιο Boeing KC-135R , το οποίο ανεφοδιάζει το αεροσκάφος.

Διαπιστώθηκε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το αεροσκάφος θα αρχίσει να εκτελεί το έργο της ηλεκτρονικής αναγνώρισης του εδάφους της ρωσικής χερσονήσου.

Ωστόσο, η διοίκηση του ΝΑΤΟ προφανώς δεν θεώρησε ότι αυτό ήταν αρκετό.

Ως εκ τούτου, το βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135W Rivet Joint μεταφέρθηκε στην αναγνώριση της Σεβαστούπολης από την αεροπορική βάση Waddington .

Υποπτεύεται ότι κατάσκοποι του ΝΑΤΟ φοβούνται να πετάξουν κοντά στα ρωσικά σύνορα μετά από «επεισόδια» με drones.

Εν τω μεταξύ, ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού-βομβαρδιστικού δημοσίευσε επίσης ένα μυστηριώδες μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Ο πιλότος προτείνει ότι τα μαχητικά [της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας] έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Σήμερα επικρατεί αναταραχή στους ουρανούς της Μαύρης Θάλασσας. Οι Δυτικοί σταμάτησαν να ανάβουν τους αναμεταδότες τους, κάτι που δεν τους βοήθησε να μείνουν απαρατήρητοι. Αναμένουμε λεπτομέρειες. Οι μαχητές έκαναν στόχο ελέγχου. Ποιος ήταν, τι και πώς θα μάθουμε λίγο αργότερα. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε ο συγγραφέας του καναλιού Telegram Fighterbomber για τις πληροφορίες για την «κατάρριψη» του αμερικανικού drone.

Ο στρατιωτικός σχολιαστής του Τσάργκραντ Vladislav Shlepchenko πιστεύει ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο του περιστατικού της 24ης Ιουνίου.

Αν βασιστούμε σε πληροφορίες από το Fighterbomber, τότε το ρωσικό MiG-31 πέταξε πάνω από το αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Global Hawk δύο φορές εκείνη την ημέρα , μεταξύ των οποίων με ταχύτητα 2 ή 3 Mach , και στη συνέχεια «το αμερικανικό αεροπλάνο αρρώστησε».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες παρακολούθησης Flightradar 24, αμερικανικά drones δεν εμφανίστηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα μετά τις 24 Ιουνίου.

Οι Αμερικανοί τρόμαξαν από τις ενέργειες της Ρωσίας και έτσι σταμάτησαν να στέλνουν drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Γι' αυτό και στέλνουν τώρα επανδρωμένα αεροσκάφη αντί για drones.

Επιπλέον, δεν τα στέλνουν καν οι Αμερικανοί, αλλά οι Βρετανοί.

«Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, την Παρασκευή, έγινε πτήση ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικής επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας, μιας βρετανικής συνοδείας δύο μαχητικών Eurofighter Typhoon. Υπάρχουν πολλά αεροπλάνα που πετούν αυτή τη στιγμή. Αν αυτό είναι το RC-135V Rivet Joint, είναι ένα αεροσκάφος σχεδιασμένο για ανίχνευση και παρακολούθηση ραντάρ της επικράτειάς μας», σημειώνει ο Šlepchenko.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή τη φορά το ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος P-8 Poseidon στάλθηκε επίσης στις ακτές της Κριμαίας.

Προορίζεται για την παρακολούθηση «θαλάσσιων αρπακτικών» - υποβρυχίων.

«Αυτή η ενεργή περιπολία στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να δείχνει ότι τα υποβρύχιά μας έχουν γίνει πιο ενεργά και κάνουν κάτι. Διαφορετικά, δεν θα είχε πολύ νόημα να οδηγείτε τον Ποσειδώνα μπρος-πίσω», εξήγησε ο Σλέπτσενκο.

Πιστεύει ότι όλη αυτή η δραστηριότητα δείχνει ότι όντως έχουν ληφθεί μέτρα για την εξουδετέρωση των αμερικανικών drones .

Και αυτά τα μέτρα έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικά, επομένως οι Αμερικανοί έχουν χάσει το τι να κάνουν.

«Αυτό σημαίνει ότι η απάντηση επιλέγεται ακριβώς όπως θα έπρεπε», τονίζει ο Šlepchenko.

Καλοκαίρι του Ποσειδώνα Πηγή: Tsargrad.tv
Η πτήση του ΝΑΤΟϊκού Boeing P-8A Poseidon , που αναζητά ρωσικά υποβρύχια στη Μαύρη Θάλασσα ... Πηγή: Tsargrad.tv και Vojenaja hronika.

Ο στρατιωτικός σχολιαστής υπενθύμισε ότι, αφενός, η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για την κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης στον διεθνή εναέριο χώρο, επειδή η χώρα εξαρτάται πολύ από την ικανότητα εξαγωγής πετρελαίου και αγοράς ηλεκτρονικών για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.

«Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να απλώσουμε τον αγώνα στα διεθνή ύδατα, γιατί τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με το εμπόριο», εξήγησε ο Σλέπτσενκο.

«Από την άλλη», επισημαίνει, «δεν είναι πλέον δυνατόν να ανεχτούμε την αμερικανική συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις στα ανοιχτά των ακτών μας». Ως εκ τούτου, βρέθηκε μια επιλογή που πληροί ορισμένες απαιτήσεις. Και προφανώς, αυτή η επιλογή αποδείχθηκε αρκετά επιτυχημένη αφενός, και αφετέρου αρκετά ουδέτερη που οι Αμερικανοί δεν μπορούν τώρα να τη χρησιμοποιήσουν για να επιδεινώσουν την κατάσταση με κάποιες ενέργειες ή δηλώσεις τους».

Και ποιες είναι οι συνέπειες;

Ο ειδικός προειδοποιεί ότι το αναγνωριστικό drone Global Hawk μπορεί να περιπολεί για περισσότερες από 30 ώρες.

Σύμφωνα με αυτό, «μπορεί να μείνει στη μέση της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να μπορεί να παρατηρεί τις δραστηριότητες στην περιοχή για περισσότερο από μια μέρα. Βλέπει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, βλέπει την εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων, ανιχνεύει τη δραστηριότητα σταθμών ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ, απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Ολόκληρη η Κριμαία, η περιοχή του Κρασνοντάρ και μέχρι βορρά, περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά, είναι στην πραγματικότητα ορατή από το drone», εξήγησε ο Shlepchenko.

«Και όλες αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται με το drone σε πραγματικό χρόνο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ και μεταδίδονται αμέσως στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται ευέλικτα και άμεσα σε δραστηριότητες αεράμυνας. Για παράδειγμα, εάν ο ουκρανικός στρατός δει ότι κάποιο ρωσικό σύστημα αεράμυνας έχει εκτοξεύσει τους αντιαεροπορικούς πυραύλους του, μπορεί να του επιτεθεί αμέσως. Ομοίως, οι Ουκρανοί μπορούν να εξαπολύσουν επίθεση πλήρους κλίμακας στο συγκρότημα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας εάν εντοπιστούν. Αλλά αυτή τη στιγμή, αυτά τα μάτια, που παρέχουν ένα τόσο σταθερό πλεονέκτημα στην επίγνωση της κατάστασης, δεν υπάρχουν», τονίζει ο Šlepčenko.

Πλέον, σύμφωνα με το Flightradar24 , τα αναγνωριστικά αεροπλάνα επιχειρούν είτε από το έδαφος της Ρουμανίας είτε πραγματοποιούν μικρές υπερπτήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, σε ουδέτερα ύδατα.

Αλλά και πάλι προσπαθούν να μείνουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Global Hawk Πηγή: X
Global Hawk Πηγή: X

Και οι πτήσεις τους είναι περιορισμένες, πρώτον λόγω της παροχής καυσίμου στο ίδιο το αεροπλάνο, του οποίου η εμβέλεια και ο χρόνος στον αέρα είναι μικρότερος από αυτόν του Global Hawk, και δεύτερον επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν τα αεροπλάνα αναγνώρισης και με μαχητικά αεροπλάνα.

Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος λειτουργίας των αεροσκαφών αναγνώρισης μειώθηκε .

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν μπορούν να κάνουν συνεχείς αναγνωρίσεις, αλλά μόνο σε μικρά χρονικά διαστήματα!

Αντίστοιχα, υπάρχουν παράθυρα ευκαιρίας όταν «τα συστήματά μας μπορούν να μετακινηθούν, να κρυφτούν, να πηδήξουν από το ένα καταφύγιο στο άλλο κ.λπ.», προειδοποιεί ο Ρώσος ειδικός.

Αλλά στη Ρωσία, σκέφτονται ήδη τι να κάνουν τώρα με τα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Αν απωθούσαμε τα drones τους, τώρα πρέπει να σκεφτούμε πώς να απωθήσουμε τα επανδρωμένα αεροπλάνα χωρίς το θέμα να έρθει σε άμεση σύγκρουση», είναι πεπεισμένος ο Šlepchenko.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ έστειλε αεροπλάνα με ζωντανά πληρώματα ακριβώς επειδή καταλαβαίνουν ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να τα καταρρίψει.

Μία από τις πιθανές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι η ανακοίνωση στρατιωτικών ασκήσεων στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας με εκτοξεύσεις πυραύλων και δοκιμές συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Και τότε αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν απλώς να επαναλαμβάνονται και να ενημερώνονται ξανά και ξανά.

MiG-31
Το MiG-31 μπορεί να φτάσει εξαιρετικά υψηλές υπερηχητικές ταχύτητες Πηγή: RussianPlanes.net

Ώστε «αν κάποιος μπει στα διεθνή ύδατα όπου κάνουμε ασκήσεις, είναι δικό του λάθος. Αν κάποιος πετάξει και προσπαθήσει να ανακαλύψει κάτι και συναντήσει, ας πούμε, την ακτινοβολία του συμπλέγματός μας για ηλεκτρονικό πόλεμο, είναι επίσης δικό του λάθος», εξηγεί τη λογική ο Šlepchenko.

«Αν ο εχθρός πρόκειται να υποχωρήσει, πρέπει να τον στριμώξουμε», είναι πεπεισμένος ο στρατιωτικός σχολιαστής.

Έτσι, όπως κατέστη δυνατή η εκδίωξη των drones του ΝΑΤΟ, πρέπει τώρα να αρχίσουμε να εργαζόμαστε σε επανδρωμένα αεροσκάφη, εκτιμά ο ειδικός.

Αλλά και πάλι, αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να φέρει το θέμα σε άμεση σύγκρουση, σε καταστάσεις που η Δύση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για να ξεκινήσει άμεσες επιθετικές ενέργειες, εκτιμά ο Šlepchenko.

 
Top