Η Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της… θα υποχρεωθεί να συνθηκολογήσει άνευ όρων

Όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ουκρανικό… κατανοούν τα μελλούμενα.
Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη, τελειωμένη υπόθεση.
Με στρατιωτικούς όρους οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού… μπήκαν στο Chasiv Yar, έφθασαν στο Toresk και πλησιάζουν το Pokrovsk δυτικά της Avdiivka όπου η Ρωσική προέλαση είναι εκπληκτική.
Στον αντίποδα, η Ουκρανία δημιουργεί νέες ταξιαρχίες με άπειρους στρατιώτες… εάν οι Ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ απέτυχαν… θα πετύχουν οι άπειροι;
Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό, όταν απέναντι τους έχουν την ρωσική πολεμική μηχανή που είναι πλέον ο ισχυρότερος στρατός του κόσμου αποδεδειγμένα στο πεδίο της μάχης όχι στο Instragram…
Με πολιτικούς όρους η έλευση Trump στις ΗΠΑ έχει τρομοκρατήσει την πανικοβλημένη Δύση… ο Trump σε συνέντευξη του δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν του αρέσουν και θα τις αποσύρει.
Η Ευρώπη, η δουλική Ευρώπη… απλά θα ακολουθήσει.
Η Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της… θα υποχρεωθεί να συνθηκολογήσει άνευ όρων, η Ρωσία νίκησε.

Ανατροπή – Reuters: Η Γερμανία θα μειώσει κατά 50% την βοήθεια προς την Ουκρανία

Ο γερμανικός προϋπολογισμός για το 2025 θα διαθέσει τα μισά χρήματα για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από ό,τι το 2024, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο το προσχέδιο εγγράφου.
«Ο προϋπολογισμός του 2025 θα είναι λιγότερο γενναιόδωρος για την Ουκρανία, η κυβέρνηση θα μειώσει τη στρατιωτική υποστήριξη για τη χώρα σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ αντί για περίπου 8 δισεκατομμύρια το 2024», διευκρίνισε το Reuters
Τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία – το SPD, οι Πράσινοι του υπουργού Οικονομικών Lindner οι Ελεύθεροι Φιλελεύθεροι – προσπαθούν να συμφωνήσουν σε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2025. Παράλληλα, μια από τις βασικές διαφωνίες ήταν το θέμα της αύξησης των δαπανών.
Έτσι, ο Lindner αντιτίθεται στην αύξηση των χρεών και τάσσεται υπέρ της διατήρησης του κανόνα του «φρένου του χρέους» που περιορίζει τους νέους δανεισμούς, ενώ το SPD και οι Πράσινοι δεν θέλουν να περικόψουν τις δαπάνες.

Ρωσία: Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία εντός του 2024 προαναγγέλλει ο Alaudinov (Akhmat)

Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για αυτό, εκτίμησε ο υποστράτηγος Apty Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής και Πολιτικής Διεύθυνσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, σύμφωνα με το TASS.
«Ο Trump, ο Zelensky και οι όμοιοι έρχονται και φεύγουν, εμείς βασιζόμαστε στον Θεό ως επί το πλείστον.
Θα το θέσω ως εξής:
Είπα ότι η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση  θα τελειώσει φέτος. Είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι θα τελειώσει φέτος. Θα το ξαναπώ. Ίσως κάποιος θα σκεφτεί: Γιατί μιλάει με τόση αυτοπεποίθηση; Νομίζω ότι έχω όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτό, κατά κάποιο τρόπο εξακολουθώ να προσανατολίζομαι περισσότερο στην Αγία Γραφή, οπότε η αυτοπεποίθησή μου προέρχεται άμεσα από αυτό», δήλωσε στον αέρα του Channel One.
Κατά τη γνώμη του Alaudinov, το Κίεβο έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι «ο πόλεμος έχει ήδη χαθεί».
«Εσείς και εγώ μπορούμε να δούμε ότι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, οι άνθρωποι του Azov, φασίστες, σκοτώνουν άοπλους τύπους που είναι έτοιμοι να παραδοθούν», τόνισε ο υποστράτηγος.

Ρωσία: Τίποτα θετικό δεν προέκυψε από τη θητεία Trump, αλλά υπήρχε διάλογος

Tίποτε καλό δεν είχε προκύψει για τη Ρωσία από την προεδρία του Donald Trump στις ΗΠΑ από το 2017 έως το 2021, όμως υπήρχε τουλάχιστον διάλογος ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον το οποίο είναι πιθανόν θετικό από μόνο του, διαμηνύει το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov έκανε τα σχόλια αυτά σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο Trump σχετικά με τη σχέση εργασίας του με τον πρόεδρο Vladimir Putin κατά το παρελθόν.
“Όσο για το αν (ο Vladimir Putin και ο Donald Trump τα πάνε καλά ή δεν τα πάνε καλά, υπό τον Trump τίποτε καλό δεν έγινε για τη Ρωσία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov.
“Αντίθετα, όλο και περισσότεροι περιορισμοί επιβλήθηκαν (στη Ρωσία).
Όμως, παρ΄όλ’ αυτά, υπήρχε διάλογος.
Αυτό μπορεί πιθανόν να θεωρηθεί ένα θετικό στοιχείο”.
Ο Peskov είπε πως η Ρωσία και ο Putin είναι θέματα τα οποία παραδοσιακά παρουσιάζονται στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καταστροφή για τον Zelensky η επιλογή του Vance από τον Trump – Θα πιέσει για συνθηκολόγηση με τον Putin

Η επιλογή του Donald Trump για την αντιπροεδρία του JD Vance, αναζωπύρωσε τους φόβους στην Ευρώπη ότι θα ακολουθήσει μια συναλλακτική εξωτερική πολιτική «πρώτα η Αμερική», η οποία θα μπορούσε να καταλήξει στο ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν την Ουκρανία να συναινέσει με τον Vladimir Putin και να ζητήσει ειρήνη με τη Ρωσία.
Ο γερουσιαστής από το Οχάιο JD Vance τη Δευτέρα στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου προτάθηκε ως υποψήφιος σύντροφος του Donald Trump.
«Είναι κακό για εμάς, αλλά είναι τρομερά νέα για [την Ουκρανία]», δήλωσε ανώτερος Ευρωπαίος διπλωμάτης στην Ουάσινγκτον.
Ξένοι διπλωμάτες και παρατηρητές έχουν συχνά αποκαλέσει τις πραγματικές πολιτικές του Trump «μαύρο κουτί», λέγοντας ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι θα κάνει ο απρόβλεπτος ηγέτης όταν αναλάβει την εξουσία.

 
Top