"Κοιτάξτε τους στρατιώτες, τον εξοπλισμό, την τεχνολογία της Ρωσίας, που χρησιμοποιείτε σε έναν πόλεμο, οπότε το να νικήσετε τη Ρωσία είναι μια ιδέα που στη Ρωσία είναι ακόμη και δύσκολο να φανταστεί κανείς. Η πιθανότητα να ηττηθεί η Ρωσία είναι εντελώς εκτός οποιουδήποτε υπολογισμού, "
 είπε ο Όρμπαν στην Bild.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σε συνέντευξή του στη Bild ότι η ήττα της Ρωσίας είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς λόγω της ισχύος των στρατιωτικών δυνάμεων και της τεχνολογίας της. Μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε ότι οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και βίαιοι.

Η «ρεαλπολιτική προσέγγιση» του Όρμπαν στις συνομιλίες του με τον Πούτιν προκάλεσε αντιδράσεις στους κύκλους της ΕΕ, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για υποχωρητικότητα. Ο Όρμπαν επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας το ταξίδι του ως μέρος μιας ειρηνευτικής αποστολής. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, προέτρεψε τους ευρωπαίους πολιτικούς να υποστηρίξουν τα επόμενα βήματα του Όρμπαν σε αυτή την αποστολή.

Ωστόσο, η Ουγγαρία δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία. Ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Γκέργκελι Γκιούλιας, τόνισε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητη για τον διάλογο και ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές χωρίς αυτήν.

 
Top