Την ίδια στιγμή που ο πόλεμος του Ισραήλ ενάντια στις τρομοκρατικές ομάδες Χαμάς και Χεζμπολάχ μεγαλώνει, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει μια κίνηση με την οποία είναι ανοιχτός στην εισβολή στο Ισραήλ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του στη Γάζα και τον Λίβανο συνεχίζουν να κλιμακώνονται. Το Σαββατοκύριακο, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ βομβαρδίστηκαν μεταξύ τους - αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΝΑΤΟϊκής χώρας Τουρκίας έδωσε ομιλία στην οποία δήλωσε ότι μπορούν σύντομα να εμπλακούν στις συγκρούσεις στην άμεση περιοχή. Η Τουρκία έχει ήδη αναστείλει κάθε εμπόριο με το Ισραήλ.

- Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα, δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters .

Σε άλλη ομιλία του, συνέκρινε τα σχέδια της Τουρκίας με τις προηγούμενες στρατιωτικές ενέργειες της χώρας στη Λιβύη και τη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την αυτοδιοικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

- Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε παρόμοια, είπε ο Ερντογάν σε κομματική συνεδρίαση, σύμφωνα με το Reuters.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς, απάντησε στο ξέσπασμα του Ερντογάν. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Εροντγκάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και στοχεύει την εκτεταμένη ιρακινή πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα το 1991.

«Απλώς αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε», καταλήγει ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών της X ανάρτησής του .

 
Top