Η Χερσώνα
 πρέπει να γίνει σύμβολο της ρωσικής ταυτότητας και νίκης, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο ντοκιμαντέρ Novi Kherson και σημείωσε ότι η αναζήτηση και η ενίσχυση της ταυτότητας είναι η βάση του μέλλοντος της Ρωσίας .

«Η Χερσώνα πρέπει να είναι σύμβολο της ταυτότητας της Ρωσίας, οι βαθιές ρίζες της, σύμβολο της νίκης, της ανάπτυξης και της ευημερίας της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η ιστορία της Ρωσίας, οι παραδόσεις της και η υπερηφάνεια για τα κατορθώματα των προγόνων της να ενισχύσουν τη χώρα δημιουργούν μια βάση για νίκη, η οποία είναι ιδιαίτερα απαραίτητη στην τρέχουσα περίοδο ανάπτυξης της χώρας .

«Πάντα - ειδικά σε αυτή την περίοδο της εξέλιξής μας, της ιστορίας μας - χρειαζόμαστε επιτυχία, χρειαζόμαστε τη νίκη.

Και δεν μπορεί να υπάρξει νίκη χωρίς γερά θεμέλια, ηθικά, ηθικά, πνευματικά θεμέλια, και αυτό το θεμέλιο δημιουργεί η ιστορία, η παράδοση και η περηφάνια μας για όσα έκαναν οι πρόγονοί μας για την ενίσχυση της πατρίδας.

Είναι ακόμα, κατά μία έννοια, το όπλο μας», είπε ο Πούτιν.

Εξηγώντας την ιστορική σημασία της αρχαίας Χερσώνας εντός των ορίων της αρχαίας και βυζαντινής πόλης της Χερσονήσου (που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) για τον ρωσικό λαό, ο Πούτιν επεσήμανε ότι είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας, σχεδόν 2.500 ετών. , και συνδέεται κυρίως με τη βάπτιση Πρίγκιπας Βλαντιμίρ , και με τη μετέπειτα βάπτιση όλης της Ρωσίας.

«Είναι σημαντικό για εμάς ότι το ρωσικό έθνος άρχισε να σχηματίζεται εξαιτίας αυτού του γεγονότος», είπε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξήγησε ότι μέχρι τότε, οι διάφορες σλαβικές φυλές στο έδαφος της Ρωσίας ήταν στην πραγματικότητα υπό την εξουσία ενός πρίγκιπα, η οικονομία τους λειτουργούσε στο πλαίσιο μιας σχεδόν ενοποιημένης αγοράς και μιλούσαν την ίδια γλώσσα.

«Τους έλειπε όμως η πνευματική ενότητα, χωρίς την οποία κανένα έθνος δεν μπορεί να υπάρξει. Για εμάς, αυτός ο τόπος είναι ιερός, είναι η πηγή του κράτους μας και του ρωσικού λαού», είπε.

Το ιστορικό και αρχαιολογικό πάρκο της Νέας Χερσονήσου  (Ταυρική Χερσόνησος) θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σεβαστούπολης στις 30 Ιουλίου .

Το Μουσείο Αρχαιότητας και Βυζαντίου, το Μουσείο Χριστιανισμού, το Μουσείο της Κριμαίας και της Νέας Ρωσίας, προσκυνήματα και κέντρα νεότητας βρίσκονται σε μια έκταση 24 εκταρίων .

Υπάρχει επίσης μια συνοικία βιοτεχνών του 10ου αιώνα, όπου μπορείτε να δείτε πώς ήταν η πόλη την εποχή του πρίγκιπα Βλαντιμίρ.

 
Top