Ένας πρώην υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης χαρακτήρισε «αυτοκτονία» τις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αφού παρουσίασαν μια τρανσέξουαλ παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» και τόνισαν έναν αμφιλεγόμενο μουσουλμάνο ερμηνευτή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπρεπε να σηματοδοτήσουν μια πολιτική εκεχειρία στη Γαλλία, η οποία παραμένει σε κατάσταση αβεβαιότητας μετά τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν . Οι εκλογές άφησαν τη χώρα χωρίς πραγματική κυβέρνηση. Ωστόσο, η βαθιά διχασμένη χώρα είδε οργή και αγαλλίαση –ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις– στην τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.


Οι τελετές έναρξης, που ονομάστηκαν οι «πιο γκέι» όλων των εποχών, προκάλεσαν επικρίσεις για την ανοιχτή προώθηση της ιδεολογίας της εγρήγορσης και την κοροϊδία του Χριστιανισμού, με τον Μυστικό Δείπνο του Ιησού Χριστού να παρουσιάζεται ως παρέμβαση.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Philippe de Villiers είπε ότι οι τελετές έναρξης ήταν «ντροπή», προσθέτοντας: «Η χώρα μας αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου».

«Ο «Μυστικός Δείπνος» με drag queens και ο ξυλοδαρμός της Μαρίας Αντουανέτας προσθέτουν και την ντροπή εκτός από την ασχήμια. Η Γαλλία του Macron και του Wakeism δεν είναι Γαλλία!».

Η Marion Marechal, μια συντηρητική Γαλλίδα ευρωβουλευτής και ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, είπε απαντώντας: «Σε όλους τους Χριστιανούς του κόσμου που παρακολουθούν την τελετή έναρξης του Παρισιού 2024 και αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτή την παρωδία των drag queen «The Last Supper», παρακαλώ να ξέρετε ότι αυτό δεν μιλάει η ίδια η Γαλλία, αλλά μια αριστερή μειοψηφία που είναι έτοιμη για κάθε πρόκληση. Καθόλου στο όνομά μου».

Μια σωματοθετική λεσβία ακτιβίστρια στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης "Last Supper" drag queen

Στην παρωδία των τρανσέξουαλ και των drag queen πρωταγωνίστησε η θετική στο σώμα queer λεσβία ακτιβίστρια Leslie Barbara Butch , συχνά γνωστή ως  Barbara Butch . Είναι Γάλλος DJ και εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα. Ο Μπουτς κάνει καμπάνιες για την αποδοχή της παχυσαρκίας και έχει κάνει τη μικρού μήκους ταινία  Extra Large . Ο Μπουτς είναι Εβραίος Ασκενάζι από την πλευρά της μητέρας του και ο πατέρας του είναι Μαροκινός μετανάστης.

Ο Μπουτς μεγάλωσε σε μια πολύ παραδοσιακή εβραϊκή οικογένεια. Ο Μπουτς έχει μιλήσει πολύ για τις σωματικές διακρίσεις,  τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό που έχει αντιμετωπίσει δημόσια . Ζει στο Παρίσι με τη σύντροφό του Camille L. Robbins .

«Θα τολμούσαν ποτέ να χλευάσουν το Ισλάμ με τέτοιο τρόπο;»

Οι τελετές, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ευρέως ως αντιχριστιανικές, έχουν επίσης επικριθεί από χριστιανούς ηγέτες όπως ο επίσκοπος Robert Barron της Επισκοπής Winona-Rochester .

«Η Γαλλία προφανώς ένιωσε ότι ενώ προσπαθούσε να αναδείξει την καλύτερη δυνατή πολιτιστική ικανότητα, είναι σωστό να κοροϊδεύει αυτή την πολύ κεντρική στιγμή του Χριστιανισμού, όταν ο Ιησούς έδωσε το σώμα και το αίμα του στο τελευταίο δείπνο περιμένοντας να πάει στον σταυρό. Παρουσιάζεται ως χυδαία, επιπόλαιη κοροϊδία », είπε ο Επίσκοπος Μπάρον.

«Αυτή η βαθιά εκκοσμικευμένη, μεταμοντέρνα κοινωνία ξέρει ποιος είναι ο εχθρός της: το ονομάζουν και πρέπει να τους πιστέψουμε. Αλλά επιπλέον, εμείς οι Χριστιανοί, εμείς οι Καθολικοί, δεν πρέπει να είμαστε πρόβατοι: πρέπει να αντισταθούμε και να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί».

Ο καθολικός επίσκοπος ρώτησε: «Θα τολμούσαν ποτέ να χλευάσουν το Ισλάμ με τέτοιο τρόπο; Θα είχαν ονειρευτεί ποτέ να κοροϊδεύουν με τόσο εξωφρενικό, δημόσιο τρόπο την περιγραφή του Κορανίου; Όλοι ξέρουμε την απάντηση».

Η αμφιλεγόμενη μουσουλμάνα τραγουδίστρια έπαιξε παρά την αντίθεση των Γάλλων

Στην τελετή έναρξης συμμετείχε πράγματι μια μουσουλμάνα τραγουδίστρια, η 28χρονη Γαλλομάλια Aya Nakamura , η οποία συχνά συγκρίνεται με τραγουδίστριες όπως η Cardi B ή η Rihanna . Ο Νακαμούρα τραγούδησε το τραγούδι του «Pookie» (Snitch) συνοδευόμενος από τη Γαλλική Δημοκρατία της Φρουράς. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία (63 τοις εκατό) των Γάλλων αντιτάχθηκε στη συμμετοχή του στην τελετή έναρξης.Πολλοί στην προοδευτική αριστερά της Γαλλίας επαίνεσαν την τελετή έναρξης, συμπεριλαμβανομένης της βουλευτή των Πρασίνων, Σαντρίν Ρουσό . Δήλωσε ότι «αυτή η τελετή είναι η καλύτερη απάντηση στην άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς» .

Ο ακροαριστερός βουλευτής Τόμας Πόρτες, ο οποίος προκάλεσε διαμάχη ζητώντας τον αποκλεισμό Ισραηλινών Εβραίων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε το Σάββατο ότι ήταν χαρούμενος που είδε «μια ολυμπιακή τελετή που έρχεται σε αντίθεση με τις ρατσιστικές και αντιδραστικές εμμονές της ακροδεξιάς και των μέσων ενημέρωσης της ... Τελετή όπου καταχειροκροτήθηκε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία».

«Ας είναι ο κόσμος «ξύπνιος». Θα είναι πολύ πιο όμορφο », πρόσθεσε.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Thomas Jolly

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Thomas Jolly ήταν υπεύθυνος για το περιεχόμενο της έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι .

«Το να εμπιστευτούμε τη Jolly την καλλιτεχνική διεύθυνση των τελετών είναι μια τολμηρή επιλογή, αλλά είναι σύμφωνη με το όραμά μας», δήλωσε ο Tony Estanguet, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024,μετά την επιλογή το 2022  .

«Το ιδιαίτερο είναι ότι όλοι στη Γαλλία και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν μια ιδέα για το τι είναι η Γαλλία. Και θέλω να παίξω με αυτό το concept, από εκεί θέλω να ξεκινήσω - να διαλύω τα κλισέ, γιατί τα κλισέ έρχονται με άλλα πράγματα» , εξηγεί η Jolly στο επίσημο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων .

Η Jolly, μια Εβραία influencer από τη Νορμανδία, ήταν ένας από τους πιο στενούς ερμηνευτές στην τελετή έναρξης της Παρασκευής το βράδυ. «Καταρχήν θέλω να συμμετάσχουν όλοι στην τελετή. Όλοι πρέπει να γιορτάσουμε αυτή τη διαφορετικότητα», λέει η Τζόλι, η οποία ήλπιζε να αιχμαλωτίσει δισεκατομμύρια ανθρώπους στην οθόνη και στην τελετή. Θέλει να μείνει μέρος της ιστορίας για πάντα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 Thomas Jolly. Στιγμιότυπο οθόνης, φωτογραφία Telegram.

Για παράδειγμα, θυμωμένοι σχολιαστές στην υπηρεσία X-message έδωσαν άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με την κραυγαλέα ιδεολογική και χλευαστική μισητή αντίληψη της τελετής έναρξης της Jolly:

«Ο Τόμας Τζόλι είναι ο άνθρωπος που κορόιδεψε τον ΙΗΣΟΥ (Ο Μυστικός Δείπνος)... ένας 42χρονος ομοφυλόφιλος Εβραίος χρησιμοποίησε τη μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο για να κοροϊδέψει τον Χριστιανισμό και τώρα χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη τελετή εγκαινίων στην ΙΣΤΟΡΙΑ», έγραψε . ένας χρήστης.

Το κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube αφαίρεσε το δικό του βίντεο από την τελετή έναρξης

Χθες το βράδυ, το επίσημο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων στο YouTube αφαίρεσε το δικό του βίντεο από την τελετή έναρξης, το οποίο παρουσίαζε drag queens.

Φωτογραφία: Screenshot/Youtube.
 
Top