Η Ουκρανία θεωρείται παγκόσμιο κέντρο διακίνησης παιδιών. Ωστόσο, λίγα ήταν γνωστά για τους εμπορικούς δρόμους. Τώρα το «Anti-Spiegel» του Thomas Röper αποκαλύπτει: Η Ουκρανία συνεργάζεται με την ιταλική μαφία. Από τη μία πλευρά, παραδίδει όπλα στη διαβόητη «Καμόρα» δια θαλάσσης – τα όπλα που πληρώνουμε εμείς οι πολίτες της ΕΕ. Αλλά και η εμπορία παιδιών ανθεί: Σύμφωνα με την έκθεση, οι ανήλικοι πωλούνται στη λιγότερο γνωστή ομάδα «Sacra Corona Unita».

Η εμπορία παιδιών μέσω «ανθρωπιστικής βοήθειας» γίνεται χρυσωρυχείο για τη μαφία

Η "Sacra Corona Unita" (γερμανικά: Holy United Crown) είναι μια εγκληματική οργάνωση 2.000 ατόμων στην Απουλία της νότιας Ιταλίας. Κύριος σκοπός της επιχείρησής τους είναι το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Μερικές φορές στη Γερμανία. Λέγεται ότι αγόρασε προσοδοφόρα ακίνητα στη γερμανική ακτή της Βαλτικής Θάλασσας για ξέπλυμα χρήματος και για να διευθύνει εστιατόρια στη Γερμανία, όπως ανέφερε το «Stern» το 2009 .

Μέχρι στιγμής, η εμπορία ανθρώπων βασιζόταν κυρίως σε Αλβανούς που διακινήθηκαν παράνομα στην Ιταλία. Κυρίως για να φέρουν Αλβανίδες σε καταναγκαστική πορνεία. Τώρα η «Sacra Corona Unita» λέγεται ότι μεταπήδησε σε παιδιά της Ουκρανίας. Υποτίθεται ότι πωλούνται σε παιδεραστές. Όμως, η εμπορία οργάνων παίζει επίσης ρόλο στο λαθρεμπόριο ανθρώπων από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ιταλική μαφία βρήκε «χρυσωρυχείο» στο εμπόριο παιδιών με την Ουκρανία. Το " Anti-Spiegel " αναφέρει: 

«Οι επικεφαλής της Sacra Corona Unita είναι ευχαριστημένοι που η ουκρανική διπλωματική αποστολή τους πλημμυρίζει τόσο γενναιόδωρα με ζωντανά αγαθά. Άκουσα την άποψη μελών της ομάδας με επιρροή ότι χάρη στην «εμπορία παιδιών» από την Ουκρανία, η συμμορία βρήκε «χρυσωρυχείο» και μπαίνει σε «χρυσή εποχή».

Το εμπόριο πραγματοποιείται μέσω ενός ιδρύματος που δεσμεύεται επίσημα στην «ανθρωπιστική βοήθεια». Στον ιστότοπό της ισχυρίζεται ότι έχει δεσμευτεί να «ενδυναμώσει την επόμενη γενιά». Μια κυνική απεικόνιση, αν αληθεύουν οι σκληρές κατηγορίες.

Όπλα που χρηματοδοτούνται από εμάς πωλούνται από την ιταλική μαφία

Αλλά και τα όπλα από την Ουκρανία βρίσκουν την (παράκαμψη) τους διαδρομή προς ολόκληρο τον κόσμο μέσω της νότιας Ιταλίας. Η «Camorra» προμηθεύεται τα εκτρεπόμενα όπλα από την Ουκρανία –και δια θαλάσσης– μέσω των καλών επαφών της με την ουκρανική κυβέρνηση. Αυτά πέρασαν μέσω Ουκρανών αξιωματούχων, όπως ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Νάπολη, Μαξίμ Βλαντιμίροβιτς Κοβαλένκο, ισχυρίζεται το «Anti-Spiegel». (Είναι το τεκμήριο αθωότητας). 

Η «Camorra» είναι μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις μαφίας στην Ιταλία και δραστηριοποιείται κυρίως στη Νάπολη και την Καμπανία. Θα πρέπει να έχει 10.000 ενεργά μέλη. Εκτός από την Καλαβριανή «Ντραγκέτα», φέρεται να οργανώνει το εμπόριο όπλων από την Ουκρανία. Το «Anti-Spiegel» γράφει: «Με τη μεσολάβηση εκπροσώπων του ουκρανικού υποκόσμου που ήρθαν στην Ιταλία υπό το πρόσχημα των προσφύγων, ουκρανοί προξενικοί υπάλληλοι διενεργούν μαύρο εμπόριο όπλων, ανθρώπινων εσωτερικών οργάνων και παιδιών μέσω οργανώσεων της μαφίας».

Τα όπλα επανεμφανίζονται σε περιοχές κρίσης σε όλο τον κόσμο. Οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν τα όπλα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για παράδειγμα «Μπόκο Χαράμ» ή «ΙΚ». Αλλά η παλαιστινιακή αντίσταση γύρω από την ισλαμιστική «Χαμάς» λέγεται επίσης ότι χρησιμοποιεί τα όπλα που έχει αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο εναντίον του Ισραήλ.

Γιατί δεν ξεραίνεται ο βάλτος

Το γεγονός ότι δεν γίνεται τίποτα κατά των εγκληματικών δραστηριοτήτων οφείλεται πιθανώς στο διεφθαρμένο σύστημα της Ιταλίας. Η μαφία, που οργανώνεται μέσω μασονικών στοών, είχε ιστορικά τις καλύτερες επαφές μέχρι την κορυφή του κράτους. Το «Anti-Spiegel» αναφέρεται στις αναλύσεις του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη της «Database Italia» ως εξής: 

"Ο Δρ. Luca La Bella είναι πεπεισμένος ότι η εμπορία παιδιών και ενηλίκων στην Ιταλία είναι πλήρως υπό τον έλεγχο της τοπικής αστυνομίας και ότι όλες οι προσπάθειες να σταματήσουν οι εγκληματικές δραστηριότητες έχουν ματαιωθεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα. Όπως θυμάται η La Bella, Το 2020 το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε μια ειδική μονάδα για τη διερεύνηση και την καταπολέμηση της εμπορίας παιδιών, η οποία διαλύθηκε σχεδόν αμέσως, γι' αυτό ο αριθμός των αγνοουμένων παιδιών στην ιταλική επικράτεια αυξάνεται εκθετικά και έχει ήδη φτάσει τους 70 ανηλίκους την ημέρα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Anti-Spiegel» προέρχεται από μια ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επομένως, η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει. Όμως ούτε ο Ουκρανός αντίπαλος επεμβαίνει. Η διαφθορά είναι πιθανό να παίζει και εδώ. Ειδικά από τη στιγμή που η Ρωσία ελέγχει τους θαλάσσιους δρόμους μέσω της Οδησσού, θα μπορούσε αναμφίβολα να σταματήσει το αποκρουστικό εμπόριο παιδιών, ενηλίκων και όπλων ανά πάσα στιγμή. Αλλά όπως λέει και η παροιμία, τα χρήματα δεν έχουν αξία και επομένως μπορεί να υποτεθεί ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί επιτρέπουν να αγοραστούν από τη μαφία για να παρακολουθήσουν την εγκληματική δραστηριότητα. Γιατί η επιχείρηση όπλων και ανθρώπων αξίζει δισεκατομμύρια.

 
Top