Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκε βίντεο από τη χρήση της νέας ρωσικής βαριάς εναέριας βόμβας FAB-3000 εναντίον ουκρανικών θέσεων στον οικισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στη Νέα Υόρκη .

Μια εκρηκτική βόμβα τριών τόνων εξοπλισμένη με μονάδα καθοδήγησης έπληξε κέντρο διοίκησης της Ουκρανίας , σκοτώνοντας τουλάχιστον 60 στρατιώτες και καταστρέφοντας τέσσερα οχήματα, σύμφωνα με αναφορές από ορισμένα ρωσικά κανάλια Telegram την Κυριακή.

Το στοχευόμενο κτίριο «εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη», ισχυρίστηκε μια έκθεση. Ένα ουκρανικό κέντρο διοίκησης σε χωριό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ φέρεται να καταστράφηκε.

Πλάνα από την επίθεση με drone, που φέρεται να τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη , κατέγραψε μια τεράστια έκρηξη.

Δεν είναι φυσικά η Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, αλλά ο οικισμός της Νέας Υόρκης στο Ντονμπάς, στον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις διεισδύουν ήδη από το νότο, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει τουλάχιστον τέσσερις παρόμοιες, πιο σημαντικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες.

Το FAB-3000 φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο χωριό Λίπτσι κατά τη διάρκεια της ρωσικής προέλασης στην περιοχή του Χάρκοβο πριν από δύο εβδομάδες.

Αυτές οι βόμβες είναι τρεις φορές πιο ισχυρές από τις πιο ισχυρές που, για παράδειγμα, το Ισραήλ ρίχνει συνεχώς στη Γάζα.

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι βόμβες FAB-3000 έχουν αρκετή ισχύ για να καταστρέψουν ακόμη και τις ισχυρότερες οχυρώσεις και ότι η νέα τεχνολογία καθιστά δυνατό να χτυπηθούν στόχοι με υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες έχουν επίσης αναγνωρίσει ότι τα FAB-3000 και οι μικρότερες εναέριες βόμβες που η Ρωσία έχει αναβαθμίσει με φτερά και δορυφορική πλοήγηση αποτελούν εξαιρετικά σοβαρή απειλή για τον ουκρανικό στρατό.

Το Defense News έγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «η Ουκρανία έχει επί του παρόντος λίγες επιλογές για επιθέσεις με βόμβες κρουαζιέρας».

Οι Ουκρανοί λοιπόν ελπίζουν στη βοήθεια των αεροπλάνων F-16, που υποτίθεται ότι θα σταματήσουν τα ρωσικά αεροπλάνα...

Ο οικισμός της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους χάρτες στα μέσα του 19ου αιώνα. Η ακριβής προέλευση του ονόματός του είναι προς το παρόν ασαφής.

Μερικοί ιστορικοί λένε ότι συνδέεται με έναν Αμερικανό επιχειρηματία που δρούσε στο χωριό, ενώ άλλοι λένε ότι σχετίζεται με Μενονίτες αποίκους που ήρθαν στην περιοχή από την πόλη Γιορκ της Γερμανίας.

Υπάρχει επίσης η εικασία ότι το αμερικανοποιημένο όνομα ήταν απλώς το αποτέλεσμα ενός λάθους μεταγραφής από τα λατινικά σε κυριλλικά.

Τους τελευταίους μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν σταθερά στο Ντονμπάς.

Στις αρχές Μαΐου, η Μόσχα εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ήταν ως απάντηση στον συνήθη βομβαρδισμό ρωσικών μη στρατιωτικών υποδομών από ουκρανικά στρατεύματα στις παραμεθόριες περιοχές, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης».

Ως εκ τούτου, τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν αργά αλλά σταθερά προς τα δυτικά.

 
Top