Η πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ απέτυχε μόνο και μόνο επειδή ο πρώην πρόεδρος γύρισε το κεφάλι του την κατάλληλη στιγμή. Το ότι ο Τραμπ επέζησε μόνο με ένα τραυματισμένο αυτί είναι, ωστόσο, κάτι που πολλοί Δημοκρατικοί θρηνούν σήμερα.

Μια έρευνα που διεξήχθη από τον ιστότοπο UnHerd στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δείχνει ότι το ένα τρίτο των Δημοκρατικών συμφωνεί ανοιχτά με τη δήλωση ότι θα ήθελαν να μην είχε αστοχήσει ο σκοπευτής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μελέτη δείχνει επίσης ότι όσοι επιθυμούσαν να είχε δολοφονηθεί ο Τραμπ έχουν πιο ριζοσπαστικές αριστερές απόψεις.

«Η υποστήριξη για τη δήλωση δεν διαφέρει σχεδόν ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή ή την εκπαίδευση, αλλά συνδέεται με την ιδεολογία και τον κομματικό χαρακτήρα», σημειώνει ο Έρικ Κάουφμαν, συγγραφέας και καθηγητής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ.

Ρατσιστές

Στην ίδια έρευνα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης εάν συμφωνούν ότι οι λευκοί Ρεπουμπλικάνοι είναι ρατσιστές, περίπου το 55 τοις εκατό απάντησε ναι και μόνο το 20 τοις εκατό όχι.

Ένα σημαντικό ποσοστό, το ένα τρίτο, των ψηφοφόρων Μπάιντεν πιστεύει επίσης ότι η απόπειρα δολοφονίας οργανώθηκε από τον ίδιο τον Τραμπ .

 
Top