Η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (FSB) έλαβε πληροφορίες ότι 
οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν αντικαταστάτη του Βλαντιμίρ Ζελένσκι , σύμφωνα με το υλικό του ρωσικού πρακτορείου, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Informer" ("Inspector"). .

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται, η Δύση ανησυχεί εξαιρετικά για τη δυναμική της δημόσιας διάθεσης στην Ουκρανία .

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Εξωτερική Διπλωματική Υπηρεσία σημειώνουν ότι η δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών πολιτών λόγω της παράτασης της σύγκρουσης με τη Ρωσία αυξάνεται , η απάθεια και η δυσπιστία στους κρατικούς θεσμούς αυξάνονται ραγδαία, ειδικά από τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν έχει πλέον νομιμότητα μετά το τέλος της πενταετούς προεδρικής του θητείας στις 20 Μαΐου του τρέχοντος έτους», αναφέρεται στο έγγραφο.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ωστόσο, θα ήθελαν ο Ζελένσκι να παραμείνει στη θέση αυτή για κάποιο χρονικό διάστημα, επειδή «εμπλέκεται σε προγράμματα χρηματοδότησης πολέμου που αποφέρουν τεράστια έσοδα τόσο στους εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου όσο και στους δυτικούς κατασκευαστές όπλων».

Σε μια τέτοια κατάσταση, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της προτρέπουν τους αντιπάλους του Ζελένσκι στην Ουκρανία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση - «προς το παρόν».

Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί ενέτειναν τις προσπάθειές τους να βρουν μια εναλλακτική λύση στον ηγέτη του σημερινού ουκρανικού καθεστώτος, γι' αυτό και δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες επαφές με τον αρχηγό του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» Πέτρο Ποροσένκο και τον δήμαρχο Κιέβου Vitaly Klitschko . καθώς και με κάποια άλλα άτομα από τον κύκλο του Ζελένσκι.

«Γίνεται μυστική εργασία με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak , τον πρώην Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τον πρώην Πρόεδρο της Verkhovna Rada Dmytro Razumkov .

Υποτίθεται ότι αυτά τα άτομα θα είναι χρήσιμα σε περίπτωση ξαφνικής επιδείνωσης της κατάστασης στο μέτωπο και ανάγκης για επείγουσα αλλαγή ηγεσίας.

Τότε θα είναι δυνατό να αποδοθούν όλες οι αποτυχίες στον Ζελένσκι και να διαλέξουμε μία από αυτές», καταλήγει η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας .


 
Top