Ποινική Δίωξη Κατά του Ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος άνθρωπος»

Η υπόθεση που αφορά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος», έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον και ανησυχία στην κοινότητα. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο ίδιος, η μητέρα του και ο γαμπρός του αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ακολουθούν μερικά βασικά σημεία της υπόθεσης:

Ευρήματα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος:

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αποκάλυψε ότι σημαντικό μέρος των χρημάτων από δωρεές κατέληγε σε στοιχηματικές εταιρείες.

Η έρευνα αυτή κατέληξε σε συμπεράσματα επτά μήνες μετά την έναρξή της, υποδεικνύοντας ότι τα ποσά δεν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συμμετοχή της Μητέρας και του Γαμπρού του:

Η μητέρα και ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου φέρονται να διευκόλυναν την μεταφορά των χρημάτων μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε την περίοδο 2020-2023 υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Άρνηση των Κατηγοριών:Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τη σίτιση των άπορων συνανθρώπων μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος».

 
Top