Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση της καταδίκης της τρανς γυναίκας Alexia Willie από το Ιλινόις, η οποία απειλούσε να πυροβολήσει σχολεία και να βιάσει κορίτσια, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2024. Η υπόθεση έχει τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ τόσο για τις φρικιαστικές δηλώσεις της όσο και για τις κοινωνικές και νομικές πτυχές που αυτή αναδεικνύει.

Η Alexia Willie, που καταγράφεται ως θηλυκό στο σύστημα του Υπουργείου Σωφρονιστικών Σωμάτων των ΗΠΑ, πραγματοποίησε μια σειρά από ζωντανές μεταδόσεις πέρυσι στην πλατφόρμα MeetMe. Κατά τις μεταδόσεις αυτές, εξέφρασε την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει μαζικούς πυροβολισμούς σε σχολεία και εκκλησίες, αναφέροντας ως κίνητρο την εκδίκηση για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

Σε μία από τις μεταδόσεις, ο Willie απέτισε φόρο τιμής στην 28χρονη τρανς γυναίκα Audrey Hale, η οποία είχε επιτεθεί στο Christian Covenant School στο Νάσβιλ του Τενεσί. Η Willie δήλωσε ότι οι μαζικοί πυροβολισμοί δεν θα σταματούσαν αν οι διακρίσεις συνεχίζονταν, και προειδοποίησε ότι περισσότερα παιδιά θα έπεφταν θύματα.

Μετά τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2023, ο Willie αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, κατηγορήθηκε για 14 κακουργήματα. Η τελική καταδίκη ήρθε μετά από συμφωνία με τους εισαγγελείς, με τον Willie να ομολογεί την ενοχή του για κακούργημα και να καταδικάζεται σε ένα χρόνο φυλάκιση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των τρανς ατόμων από το νομικό σύστημα και τις ευρύτερες κοινωνικές διακρίσεις. Η απόφαση να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους, πιθανώς σε γυναικεία φυλακή, εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια και τις συνθήκες κράτησης των τρανς ατόμων.

 
Top