Μετά από μια σειρά από ολισθήματα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, φρόντισε για δύο ακόμη μεγάλα χθες το βράδυ, που μπορεί να είναι η άκρη των πιθανοτήτων του να εκλεγεί ως υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, πέτυχε να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες αντικείμενο χλευασμού σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το CNN , ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει εκφράσει ιδιωτικά την ανησυχία του για τις πιθανότητες επανεκλογής του Μπάιντεν και άλλοι τρεις εξέχοντες βουλευτές από το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να παραιτηθεί.

Ο Ομπάμα και η Νάνσι Πελόζι , ένας από τους κορυφαίους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, δήλωσαν ότι η ήττα του Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη και ότι κανένας από τους δύο δεν είναι σίγουρος τι να κάνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Central.

Λέγεται ότι ο Ομπάμα είναι απρόθυμος να μιλήσει δημόσια για τις ανησυχίες του σχετικά με την επανεκλογή του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να αποφύγει την υποστήριξη του Τραμπ.

Ο σκεπτικισμός του Ομπάμα για τις πιθανότητες επανεκλογής του Μπάιντεν είναι, σύμφωνα με το CNN, «ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά στην Ουάσιγκτον ».

Τα νέα έρχονται αφότου ο Μπάιντεν παρουσίασε τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι ως (τον χειρότερο εχθρό του) «Πρόεδρο Πούτιν» στη σκηνή στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον .

 Σε μια γκάφα που ακολούθησε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις, ως «Αντιπρόεδρο Τραμπ».

Χθες το βράδυ, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και πολλές γκάφες, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι ο πιο κατάλληλος για πρόεδρος, ότι νίκησε μια φορά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ και ότι θα τον νικήσει ξανά.

Το συνέδριο ήταν υπό το άγρυπνο βλέμμα του κοινού λόγω αμφιβολιών για τις ψυχοφυσικές του ικανότητες και εκκλήσεων από ορισμένα μέρη του κοινού να αποσυρθεί από την προεδρική υποψηφιότητα και ο Μπάιντεν είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και θα υποβληθεί σε νέα νευρολογική εξέταση εάν συνιστάται από τους γιατρούς.

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων από τις τάξεις των Δημοκρατικών - Τζιμ Χάιμς από το Κονέκτικατ, Σκοτ ​​Πίτερς από την Καλιφόρνια και Έρικ Σόρενσεν από το Ιλινόις - κάλεσαν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί από την προεδρία μετά τις γκάφες σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Ο Χάιμς, ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, πιστεύει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να πάρει την απόφαση να αναστείλει την προεδρική εκστρατεία επειδή, είπε, οι εκλογές τον Νοέμβριο θα καθορίσουν το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να βρει έναν όσο το δυνατόν ισχυρότερο υποψήφιο για να «αντιμετωπίσει την απειλή» που θέτει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι αυτός είναι ο Τζο Μπάιντεν», είπε ο Χάιμς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ο Πίτερς είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί γιατί, όπως εκτίμησε, δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πρέπει να βρούμε έναν υποψήφιο που μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Πίτερς, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος που θα αντικαταστήσει τον Μπάιντεν «πρέπει να επιλεγεί μέσα από μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία».

Ο Πίτερς προέτρεψε τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς να συμμετάσχουν μαζί του «να βάλουν τη χώρα πρώτα».

Ο Σόρενσεν επεσήμανε ότι είναι «πιο σημαντικό από ποτέ» να έχουμε έναν προεδρικό υποψήφιο που θα μεταφέρει ένα «θετικό όραμα για κάθε άτομο» στην Αμερική .

Ο Μπάιντεν είχε στο παρελθόν παροτρυνθεί από πολλούς βουλευτές να μην είναι ξανά υποψήφιος, συμπεριλαμβανομένων των Peter Welch, Brad Schneider, Pat Ryan, Mickey Sherrill ...

Οι βουλευτές Adam Smith, Lloyd Doggett, Raul Grihalva, Seth Moulton, Mike Quigley, Angie Craig και Earl Blumenauer προέτρεψαν επίσης τον Biden να μην είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία...

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer κάλεσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν τις αμυντικές δαπάνες, λέγοντας ότι οι αξίες της στρατιωτικής συμμαχίας του Βορείου Ατλαντικού πρέπει να προστατευθούν σε μια «νέα και επικίνδυνη εποχή».

Κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η οποία ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή σύνοδο από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι 23 από τα 32 μέλη του ΝΑΤΟ ξοδεύουν τώρα το δύο τοις εκατό του ΑΕΠ τους στην άμυνα, «αλλά ότι υπό το πρίσμα των σοβαρή απειλή για την ασφάλειά μας, πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα», και σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε «την απειλή γενεών της Ρωσίας, που υποστηρίζεται από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν ».

Ο Στάρμερ, από την άλλη πλευρά, απέφευγε επανειλημμένα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είναι αρκετά ικανός να θέσει υποψηφιότητα για μια νέα θητεία, αφού κάλεσε κατά λάθος τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .

Ο Μπάιντεν διορθώθηκε μετά από αυτό, όταν είδε ότι ο Ζελένσκι πάγωσε και τον κοίταξε αποσβολωμένος δίπλα στη σκηνή, χωρίς καν να πλησιάσει το μικρόφωνο.

 
Top