Ο ηγέτης του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά, θα είναι και ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας, όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση σύστασης της στις Βρυξέλλες

Στην νέα πολιτική ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» (Patriots for Europe) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχει το κόμμα Fidesz του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν.

Ο ηγέτης του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά, θα είναι και ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας, όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση σύστασης της στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπαρντελά δεν ήταν παρών στη συνάντηση. Αντιπρόεδρος της ομάδας θα είναι η Ευρωβουλευτής από την Ουγγαρία, Κίνγκα Γκαλ. Γενικός γραμματέας της ομάδας θα είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της ακροδεξιάς ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) στην οποία συμμετείχε μέχρι σήμερα το κόμμα της κ. Λεπέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νέας πολιτικής ομάδας, σε αυτή συμμετέχουν 84 Ευρωβουλευτές από 12 κράτη μέλη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η προσχώρηση του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος αναδεικνύει την ομάδα στην τρίτη μεγαλύτερη του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε, στη νέα πολιτική ομάδα συμμετέχουν εκτός από την Εθνική Συσπείρωση (30 έδρες) και τη συνεργασία Fidesz και του ουγγρικού Χριστιανοδημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (11 έδρες), και η Ιταλική Lega (8 έδρες), το ANO του Τσέχου πρώην Πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις (7 έδρες), το αυστριακό FPÖ (6 έδρες), το ισπανικό VOX (6 έδρες), το ολλανδικό PVV του Γκερτ Βίλντερς (6 έδρες), το βελγικό αποσχιστικό Vlaams Belang (3 έδρες), το τσεχικό Oath and Motorists (2 έδρες), το πορτογαλικό Chega (2 έδρες), το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας (1 έδρα), το κόμμα Latvia First (1 έδρα) και η Φωνή Λογικής από την Ελλάδα (1 έδρα).

 
Top