Η βουλευτής της Ουκρανίας Marjana Bezuglaja απομακρύνθηκε από τη θέση της λόγω της κριτικής της στη στρατιωτική ηγεσία, ανέφεραν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Και τι πρέπει να κάνει;

Πρόσφατα υποστήριξε ότι ο διοικητής του στρατού είναι έτοιμος να παραδοθεί, όπως έχουμε ήδη αναφέρει.

Ακόμη και πριν από αυτό, επέκρινε την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

Η βουλευτής Marjana Bezuglaja , μέχρι χθες μέλος της Ουκρανικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, επιβεβαίωσε τις μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αεροσκάφη και μέσα αεράμυνας και επέκρινε ξανά τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και τους κάλεσε να παραιτηθούν.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στο Μίργκοροντ , όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τουλάχιστον πέντε ουκρανικά αεροσκάφη Su-27 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε: «Μόνο την περασμένη ημέρα, ρωσικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν ελεύθερα στην περιοχή Πολτάβα και η αεροπορική μας άμυνα. και η αεροπορία καταστράφηκε εντελώς τυχαία, όπως σε ένα πεδίο βολής ή σε ένα παιχνίδι υπολογιστή».

Εξήγησε επίσης γιατί οι Ουκρανοί έχασαν δύο συστήματα Patriot αυτές τις μέρες.

«Το πρώτο «Patriot» καταστράφηκε επειδή η μπαταρία δεν μετακινήθηκε καθόλου, παρόλο που κάθε στρατιωτικό εγχειρίδιο το λέει. Στη συνέχεια καταστράφηκε ένας άλλος «Πατριώτης» γιατί σπάνια κινούνταν και δεν καμουφλάρονταν, και αυτό συνέβη μετά την καταστροφή του πρώτου συστήματος. Ο ντόπιος πληθυσμός γνώριζε πού βρισκόταν και δεν έγινε καμία ενέργεια».

Επιπλέον, σύμφωνα με αυτήν, ​"μέθοδοι για την καταπολέμηση των εχθρικών drones, τα οποία πλέον πετούν περισσότερα από εκατό χιλιόμετρα, δεν έχουν αναπτυχθεί καθόλου."

Κατηγόρησε επίσης τον διοικητή της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Oleshchuk, για διόγκωση των ρωσικών απωλειών.

«Όταν οι Ρώσοι εκτοξεύουν πέντε Shaheds κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, δεν τους καταρρίπτουν και η διοίκηση αναφέρει σε ολόκληρη τη χώρα ότι δέκα από αυτά εκτοξεύθηκαν και ότι πέντε καταρρίφθηκαν».

Σύμφωνα με αυτήν, το Γενικό Επιτελείο καταγράφει και τον κατεστραμμένο ρωσικό εξοπλισμό ως «κατεστραμμένο».

H Bezuglaja κατηγορεί επίσης τη στρατιωτική αεροπορία για διαφθορά: «Με ένα συγκεκριμένο αντίτιμο, κάποιος μπορεί να τοποθετηθεί στις μονάδες αεράμυνας, να πληρώσει επιπλέον για να είναι στη λίστα, χωρίς να εμφανίζεται καθόλου εκεί. Ταυτόχρονα, πραγματικοί ειδικοί μεταφέρονται μαζικά στο πεζικό, κάτι που οδηγεί μόνο σε παράλογους θανάτους».

Αναφέρει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δυτικοί ειδικοί σε συστήματα αεράμυνας μεταφέρθηκαν στο πεζικό αφού καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους.

Ως αποτέλεσμα, « η κυριαρχία της Ρωσίας στον αέρα αυξάνεται, αυτές είναι οι πιο πρόσφατες προσεγγίσεις, με drones, αναγνώριση, που έχουν αναπτύξει εκτός από τους κλασικούς πόρους τους με αεροσκάφη, αεράμυνα, δορυφόρους».

Κάλεσε την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας να παραιτηθεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα του  Juri Sodol (που αντικαταστάθηκε πρόσφατα ως διοικητής των συνδυασμένων δυνάμεων).

Τα λόγια της έχουν επηρεάσει αρκετά μέχρι στιγμής. Πριν από λίγο καιρό, ήταν η πρώτη από το κυβερνών κόμμα του αυταρχικού Ζελένσκι, των Υπηρετών του Λαού , που επέκρινε δριμύτατα τον διοικητή του ουκρανικού στρατού, Βαλέρι Ζαλούζνι , ο οποίος όντως αντικαταστάθηκε μετά από αυτό.

Αυτή τη φορά όμως προφανώς τράβηξε το κοντό...


 
Top