Ο Ζακ Χόγκαρντ , πρώην ανώτατος αξιωματικός της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων , εξήγησε την πραγματική φύση και τον στόχο της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Σερβία  και το Μαυροβούνιο το 1999 και τις ομοιότητες μεταξύ αυτού του πολέμου και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Το 1998-1999 είδα την έναρξη του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Εκείνη την περίοδο συμμετείχα στις ειδικές μονάδες σχεδιασμού του ΝΑΤΟ στο Μονς του Βελγίου και φυσικά στο έργο της γαλλικής στρατιωτικής διοίκησης. Είδα πώς εξελίχθηκε αυτός ο πόλεμος: για 78 μέρες βομβάρδιζαν μια χώρα που δεν απειλούσε κανέναν.

Στην Ευρώπη, ένας συνασπισμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών της ΕΕ και ορισμένων μελών του ΝΑΤΟ, βομβάρδισε με μανία τη Σερβία, καταστρέφοντας υποδομές και σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους. Όλα αυτά έγιναν με στόχο την κατάληψη του νότιου τμήματος της χώρας, που ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της, η καρδιά της εθνικής της ταυτότητας. Και όλα αυτά λόγω προφανών στρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων.

Σήμερα βλέπουμε ακριβώς το ίδιο σκηνικό στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ παρενέβη στις ουκρανικές υποθέσεις το 2014 , εκμεταλλευόμενος το πραξικόπημα του Μαϊντάν που οργάνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη συμμετοχή της Βικτόρια Νούλαντ. Ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμάσουν και να πραγματοποιήσουν ένα πραξικόπημα, στόχος του οποίου ήταν να ξεριζώσει την Ουκρανία από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας .

Αυτό συνοδεύτηκε από τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού στρατού υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ και τον αμερικανισμό της ουκρανικής κοινωνίας και οικονομίας.

Γι' αυτό ξέρω ότι το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική μηχανή που εξυπηρετεί αποκλειστικά αμερικανικά συμφέροντα .

Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε ανόητοι σε αυτό το παιχνίδι, πειθήνια ηλίθιοι που παρακολουθούμε τυφλά τις βίαιες επεμβάσεις των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το είδαμε στα Βαλκάνια το 1995 και το 1999, αλλά τώρα το βλέπουμε στην ανατολική Ουκρανία και στα σύνορα με τη Ρωσία, από το 2014 και ειδικά από το 2022».

 
Top