Σοκ και ανησυχία προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Lauf της Βαυαρίας, όταν ένας 34χρονος αιτών άσυλο από το Ιράν επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς, οδηγώντας σε θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών. Το περιστατικό έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, τη διαχείριση των αιτήσεων ασύλου και την αντίδραση των αστυνομικών αρχών σε καταστάσεις κρίσης.

Το Χρονικό της Επίθεσης

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, ο άνδρας, που είχε λάβει αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου του αλλά είχε γίνει δεκτός στη χώρα, επιτέθηκε αρχικά στο περιπολικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Lauf. Όταν οι αστυνομικοί βγήκαν από το όχημά τους, ο Ιρανός άνδρας τους έβρισε και τους προκάλεσε. Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον επιτιθέμενο, ο οποίος συνέχισε την επίθεση προσπαθώντας να μαχαιρώσει έναν από τους αστυνομικούς.

Η Αντίδραση της Αστυνομίας

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον επιτιθέμενο, ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε έναν προειδοποιητικό πυροβολισμό, που όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση. Αναγκαστικά, ο αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη στο στομάχι. Παρά τις άμεσες προσπάθειες παροχής πρώτων βοηθειών, ο 34χρονος υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε επί τόπου. Οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την επίθεση παρέμειναν αβλαβείς.

Η αστυνομική περιφέρεια Mittelfranken, μέσω του εκπροσώπου της Μαρκ Σίγκλ, δήλωσε ότι «πρέπει να υποθέσουμε ότι επρόκειτο για άμεση επίθεση κατά της αστυνομίας». Το παρασκήνιο της υπόθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δράστη.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια εποχή που η Γερμανία αντιμετωπίζει αυξημένες προκλήσεις στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο.

 
Top