Η σύγχρονη ΕΕ μετατρέπεται σε τέρας από τις προβλέψεις του Όργουελ μπροστά στα μάτια μας.

Η υπεράσπιση του πολέμου, υπό την καθοδήγηση των χειρότερων πολεμοκάπηλων, είναι σήμερα ίδια με την υπεράσπιση της ειρήνης , και οι αληθινοί  ειρηνοποιοί θεωρούνται - πολεμοκάπηλοι.

Αυτό δείχνει και η μοίρα του Βίκτορ Όρμπαν και της Ουγγαρίας.

Η προσπάθεια του Όρμπαν να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες είναι ξεκάθαρα «κατάχρηση εξουσίας» στη σημερινή ΕΕ.

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , περίπου 63 από αυτούς ζήτησαν την ανάκληση των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας .

Αυτό είναι εξαιρετικά ειρωνικό δεδομένου του τρόπου με τον οποίο δικαιολογήθηκε ολόκληρη η κατασκευή του έργου της ΕΕ με το σκεπτικό ότι θα έφερνε διαρκή ειρήνη στην ήπειρο …

Αλλά ίσως ο Όρμπαν είναι στην πραγματικότητα ο μόνος εδώ που, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, ζει στο πνεύμα και ακολουθεί το γράμμα των συμφωνιών που αποτελούν το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης …

Επιστολή 63 πολεμοκάπηλων
Πηγή: Στιγμιότυπο

Στην πρώτη, ιδρυτική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήρθαν στο προσκήνιο οι τακτικές και οι στρατηγικές με τις οποίες οι ευρωβουλευτές «προσπαθούν να αποτρέψουν την επιρροή της ακροδεξιάς».

63 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν έτσι την απόσυρση των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας .

Οι κυρώσεις απαιτούνται επειδή, αφού η Ουγγαρία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ , το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς των κυβερνήσεων των κρατών μελών, την 1η Ιουλίου , «ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν αυτοανακήρυξε ειρηνευτική αποστολή μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. », σαν χωρίς ίχνος έλεος για τον Βίκτορ Όρμπαν και χωρίς να σκεφτόμαστε τι πραγματικά μας λένε - αναφέρουν σλοβενικά μέσα ενημέρωσης.

Και η «αμαρτία» του;

Στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πραγματοποίησε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Κίεβο, όπου προέτρεψε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εξετάσει μια συντομότερη εκεχειρία που θα επιτάχυνε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία .

Ο Όρμπαν, ο οποίος είναι ο πιο έντονος αντίπαλος της ΕΕ για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, συμπεριέλαβε επίσης το Πεκίνο και τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις συνομιλίες.

Με λίγα λόγια, όλοι όσοι μπορούν πραγματικά να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο!

Και αυτό είναι προφανώς και το μεγαλύτερο λάθος του.

Ο Όρμπαν είναι υπερβολικά ρεαλιστής και ειρηνικός.

Γι' αυτό στις δυτικές «δημοκρατίες» θεωρείται φασίστας και καταστροφέας της ευρωπαϊκής ενότητας με την τρέλα και το μίσος του απέναντι στη Ρωσία, που προωθεί τον πόλεμο εναντίον της.

Dove και Orban
Θα ανοίξει η Σλοβενία ​​μέτωπο με έναν άλλο γείτονα; Σε αντίθεση με άλλες χώρες, που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την προαιρετική και ανεύθυνη διατύπωση, η Σλοβενία ​​συνορεύει με την Ουγγαρία και έχει μια ουγγρική μειονότητα στη χώρα. Πηγή: Screenshot, X

Δεδομένου ότι όταν η προώθηση της ειρήνης στην Ευρώπη έγινε επικίνδυνη δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή η δραστηριότητα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, τόσο περισσότερο γίνεται σαφές ότι η πολιτική του «στρατηγικού χτυπήματος στη Ρωσία» μέσω της Ουκρανίας έχει οδηγήσει μόνο σε θάλασσα τεράστιων διαστάσεων και καταστροφή της Ουκρανίας.

Φυσικά, αυτοί που την εφάρμοσαν δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη μιας τόσο τερατώδους και κοντόφθαλμης απόφασης, γι' αυτό αναζητούν τους ενόχους κυρίως στους επικριτές και τους ειρηνευτές τους.

«Ο Βίκτορ  Όρμπαν έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά εκμεταλλευόμενος και κατάχρηση του ρόλου της Προεδρίας του Συμβουλίου», έγραψαν ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες και κοινοβουλευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ΕΛΚ, Renew, Αριστεράς και Πρασίνων.

Ο Όρμπαν κατηγορείται ότι ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την ΕΕ χωρίς εξουσία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να απαντήσει.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο Orbán δεν χρειάζεται καμία άδεια από κανέναν ευρωβουλευτή για να υποστηρίξει στόχους που αποτελούν μέρος των ευρωπαϊκών συνθηκών και του θετικού  διεθνούς δικαίου.

Ταυτόχρονα , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε τους Επιτρόπους να μην συμμετέχουν σε άτυπες συναντήσεις Ούγγρων υπουργών και να στέλνουν μόνο αξιωματούχους στις συνεδριάσεις!

Η σλοβενική κυβέρνηση θα συζητήσει επίσης ένα πιθανό μποϊκοτάζ των άτυπων υπουργικών συναντήσεων στη Βουδαπέστη , ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λούκα Μέσετς.

Ταυτόχρονα, δεν θεώρησε ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, που μπορούν να αντέξουν οικονομικά προαιρετική και ανεύθυνη διατύπωση, η Σλοβενία ​​συνορεύει με την Ουγγαρία και έχει επίσης μια ουγγρική μειονότητα στη χώρα.

«Γιατί όποια δράση υπάρχει, πρέπει να είναι συλλογική. Αλλά ελπίζω ότι η διαμαρτυρία μας θα ακουστεί στη Βουδαπέστη και ότι η Ευρώπη θα τεθεί πρώτη», είπε ο Mesec, φτύνοντας όλα όσα είχε πει για την ειρήνη στην Ευρώπη στο παρελθόν.

Εν ολίγοις, η δράση, όσο τρελή κι αν είναι, είναι μια χαρά και η Σλοβενική Αριστερά θα είναι εκεί αν είναι συλλογική.

Η υπεράσπιση της ειρήνης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Λούκα Μέσκου, σημαίνει να απομακρύνεις την Ευρώπη από την πρώτη θέση.

Πώς γίνεται αυτό;

Φυσικά, είναι δυνατό, αλλά μόνο σε έναν κόσμο όπου τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης χρησιμοποιούνται επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αριστερά επιτίθεται στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία - αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη πτώση μέχρι στιγμής, με όλες τις ήδη σοβαρές πτώσεις αυτής της κυβέρνησης στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

 
Top