Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν φαίνεται να έχει εκφράσει έντονη κριτική για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντάς την ανήθικη και βλάσφημη, ιδιαίτερα αναφερόμενος στη σκηνή όπου οι απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο παρουσιάστηκαν ως μέλη του LGBT πληθυσμού. Οι δηλώσεις του Όρμπαν περιλαμβάνουν την άποψη ότι οι δυτικοί άνθρωποι έχουν αποκοπεί από τις παραδοσιακές αξίες που συνδέονται με τον Θεό, την πατρίδα και την οικογένεια, γεγονός που, κατά την άποψή του, έχει οδηγήσει σε μια «απουσία της δημόσιας ηθικής».

Ο Όρμπαν ανέφερε επίσης ότι οι δυτικές αξίες, που παλαιότερα θεωρούνταν οικουμενικές, τώρα απορρίπτονται από πολλές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία και οι αραβικές χώρες. Οι δηλώσεις του αντανακλούν τη συνεχιζόμενη κριτική του για τη δυτική κουλτούρα και την κατεύθυνση που ακολουθεί.

Αυτή η κριτική από τον Όρμπαν έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα του, η Ουγγαρία, προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντάς του μια πλατφόρμα να εκφράσει τις απόψεις του σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο. Οι απόψεις του Όρμπαν συχνά διχάζουν και προκαλούν αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τις αξίες και τις παραδόσεις.

 
Top