Ο Γερμανός υπάλληλος του ZDF Sebastian Hotz φαινόταν να μετανιώνει που η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν επιτυχής.

Ο Sebastian Hotz , υπάλληλος της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF, ο οποίος εμφανίζεται τακτικά στο πρόγραμμα «ZDF-Magazin Royale» του Jan Böhmermann ως «El Hotzo», εξέφρασε τη λύπη του που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πέθανε σε απόπειρα δολοφονίας.

Στη διαδικτυακή υπηρεσία X, όπου ο 28χρονος Χοτς έχει 694.000 ακόλουθους, έγραψε: «Νομίζω ότι είναι απολύτως φανταστικό όταν πεθαίνουν φασίστες».

Ο γνωστός Γερμανός δικηγόρος των μέσων ενημέρωσης Joachim Steinhöfel κοινοποίησε τη δημοσίευση και έγραψε: «Αυτό είναι ένα άσχημο, φασιστικό μειδίαμα από τους συνεργούς του Böhmermann. Άτομα που η ZDF επέτρεψε να τρέχουν αχαλίνωτα για πάρα πολύ καιρό. Πανηγυρίζουν την απόπειρα δολοφονίας και λυπούνται που απέτυχε. Πότε αυτό θα έχει συνέπειες;» («Σφαγή των Ναζί»)», ρώτησε.

Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Bundestag, Wolfgang Kubicki (FDP), σοκαρίστηκε από το δημοσίευμα και το χαρακτήρισε ως «δημόσια αποδοχή σοβαρών εγκλημάτων». Υπέθεσε ότι η εισαγγελία θα χειριζόταν την υπόθεση.

Το ZDF παρέμεινε σιωπηλό

Το ZDF δεν έχει σχολιάσει ακόμη τη ρητορική μίσους. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους έχει υποστηρίξει επανειλημμένα τον Böhmermann όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και όταν πρόσφατα συνέκρινε τους πολιτικούς αντιπάλους του με "μολυσμένα γουρούνια" και τους προέτρεψε να "σφάξουν τους Ναζί".

Ο Σεμπάστιαν Χοτς τιμήθηκε με το βραβείο του Βαυαρικού Καμπαρέ πέρυσι. Χορηγείται, μεταξύ άλλων, από την Bayerischer Rundfunk. Μετά από πολλές αντιδράσεις, ο "El Hotzo" έκτοτε αφαίρεσε μια ανάρτηση που δημοσίευσε στο X σχετικά με μια απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία.

 
Top