Οι ανησυχίες των αναλυτών για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή αυξάνονται, καθώς η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα αλυσιδωτών καταστροφών. Οι δυτικοί ηγέτες, ανίκανοι να ελέγξουν την παγκόσμια οικονομία και να διαφυλάξουν την ευημερία των πολιτών τους, οδηγούν την ανθρωπότητα σε μια απόλυτη καταστροφή. Από το 2008 έως σήμερα, ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά, με τις εξελίξεις να παρασύρουν ακόμα και τους ίδιους τους εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι αποφασίζουν από τα πολυτελή γραφεία τους στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον.

Η Παγκοσμιοποίηση και οι Καταστροφικές Συνέπειες

Οι δυτικοί ηγέτες, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τις ανερχόμενες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις προς όφελος των δικών τους επιχειρήσεων και τραπεζών, δημιούργησαν τις καταστροφικές συνέπειες που βιώνουμε σήμερα. Η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση είναι πλέον πανταχού παρούσα, με τις δυτικές οικονομίες να έχουν επηρεαστεί βαθιά.

Η οικονομική κρίση του 2008, που κορυφώθηκε με την κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών αγορών, δεν ήταν τυχαία. Οι οικονομικοί κολοσσοί είχαν σχεδιάσει και συντονίσει αυτήν την κρίση, μοιράζοντας τεράστια ποσά στους ανυποψίαστους πολίτες, τους οποίους εν συνεχεία χρέωσαν και τους πήραν τις περιουσίες τους. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα και στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες υπέστησαν βαριές απώλειες.

Οικονομική Δυσχέρεια και Επικείμενη Στρατιωτική Σύγκρουση

Η οικονομική δυσχέρεια και ο οικονομικός πόλεμος είναι συχνά το πρώτο βήμα πριν από τη στρατιωτική σύγκρουση. Η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη τροφίμων, η ακρίβεια, η τρομοκρατία, και η κατάρρευση ιδανικών και αξιών οδηγούν σε κοινωνικές αναταραχές. Αυτές οι αναταραχές, σε συνδυασμό με στρατιωτικές εντάσεις σε διάφορες γωνιές του κόσμου, μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενική και απόλυτη σύρραξη.

Όπως συνέβη στον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι και τώρα, η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Η διαφορά είναι ότι ο σημερινός «εχθρός» δεν βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη, αλλά εκτός αυτής, με τις εντάσεις να κλιμακώνονται στη Μέση Ανατολή.

 
Top