Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα 
Narodna obramba , ο γενικός διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού "Raduga", 
Sergey Bogatikov , μίλησε για τον τελευταίο πύραυλο ελιγμών Izdelije 720 (Προϊόν 720), που σχεδιάστηκε από την εταιρεία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες του νέου πυραύλου, αλλά υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

«Το «Products 720» είναι η ενσάρκωση των καλύτερων ιδιοτήτων που προέρχονται από τη σχολή σχεδιασμού «Raduga».

Στην ανάπτυξη του νέου πυραύλου, έχουν συνδυαστεί δοκιμασμένες λύσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στην παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα του σχεδιασμού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη χρήση των πυραύλων στο SVO », είπε ο Μπογκατίκοφ.

Με βάση αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το πιο πρόσφατο προϊόν "Raduge" θα δανειστεί τις καλύτερες λύσεις από σύγχρονους πυραύλους, όπως ο H-69 , καθώς και από παλαιότερους, όπως τα H-59, H-58 και H. -50, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του ουκρανικού πολέμου.

Ο γενικός διευθυντής της Raduga ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι στη νέα παραγωγή ενσωματώνονται προηγμένα συστήματα καθοδήγησης και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, γεγονός που θα συμβάλει στη μείωση του ποσοστού των αναχαιτισμένων πυραύλων.

Τόνισε επίσης ότι χρησιμοποιούνται πλέον σύνθετα υλικά στην παραγωγή πυραύλων, τα οποία μειώνουν το βάρος διατηρώντας παράλληλα όλες τις άλλες τεχνικές και τακτικές ιδιότητες των πυραύλων.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, η «Raduga» θα παρουσιάσει νέα προϊόντα στην επερχόμενη έκθεση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού Armada 2024 , οπότε αναμένεται μεταξύ αυτών να είναι και το «Products 720».

 
Top