Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχει μία ομάδα 15-20 βουλευτών που περιμένουν τον Μητσοτάκη στην γωνία, κυρίως για το θέμα της προέδρου της Δημοκρατίας

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ηρεμήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είτε με την συνεδρίαση που οι βουλευτές έβγαλαν τα εσώψυχά τους είτε με τον ανασχηματισμό, η κατάσταση μέσα στη ΝΔ παραμένει έκρυθμη.
Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχει μία ομάδα 15-20 βουλευτών που περιμένουν τον Μητσοτάκη στην γωνία, κυρίως για το θέμα της προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν είναι τυχαίο, πάντως, που ο Νικήτας Κακλαμάνης βγήκε και είπε σε ΜΜΕ ότι για την προεδρική εκλογή θα υπάρξει συνεννόηση από πριν με τους βουλευτές και δεν θα αιφνιδιαστούν όπως τότε με τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι ανοικτές πληγές και η φθορά

Όμως, αν η προεδρική εκλογή θεωρείται ένας πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η καθημερινότητα, η ακρίβεια, η ασφάλεια και τα προβλήματα με την παραδοσιακή βάση είναι ανοικτές πληγές που έχουν πιάσει σήψη.
Η ακρίβεια στο ράφι ζει και βασιλεύει, το εισόδημα του πολίτη είναι ανήμπορο να ανταπεξέλθει στις αυξήσεις, η στέγη είναι απλησίαστη, η εγκληματικότητα και τα γκέτο παραμένουν, η λαθρομετανάστευση ανθεί και υποβαθμίζει περιοχές σε όλη την επικράτεια ενώ την ίδια ώρα η ΝΔ παραμένει στο 30% (metron analysis) με τη δεξιά της πτέρυγα να είναι μακριά και έτοιμη να πάει σε μία αξιόπιστη πατριωτική λύση. Στην πρόσφατη δημοσκόπηση είναι εμφανής η φθορά.


Χωρίς αντίπαλο χάνει από παντού

Ο κεντρώος Μητσοτάκης, χωρίς αντίπαλο (εννοούμε πρόσωπο) καθώς Κασσελάκης-Ανδρουλάκης είναι ανήμποροι να εκφράσουν τον κόσμο, διατηρεί μία πλειοψηφία σχετική αλλά χάνει από παντού υποστηρικτές.
Δημιουργεί ένα αντι-μητσοτακικό κύμα δυσαρέσκειας που αυτή τη στιγμή είναι ορφανό.
Δύο τινά.
Ή μετά τις διεργασίες της Κεντροαριστεράς θα εμφανιστεί ένα πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί στον Μητσοτάκη ή θα έχουμε μία πολύ δυνατή πατριωτική δεξιά που θα εκφραστεί από ένα πρόσωπο που θα παίξει το ρόλο του δέκτη όλης της κοινωνικής δυσφορίας.
Όπως δηλαδή η Lepen, η οποία ενώνει δεξιούς, ακροδεξιούς, κεντρώους και φιλελευθέρους.
Ο Macron, πλέον, που θυμίζει Μητσοτάκη βρίσκεται στο 20% ανήμπορος να βγει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.
Την έχει πατήσει.

Οι μεγάλες εμμονές

Το ίδιο, θεωρούν ότι θα πάθει εδώ στην Ελλάδα και ο Μητσοτάκης.
Η φθορά και τα μεγάλα ταυτοτικά προβλήματα μέσα στη ΝΔ παράλληλα με τα μεγάλα ή μικρά σκάνδαλα (βλέπε Αυγενάκης) και τη διαπλοκή στα κάγκελα, θα καταστήσουν τη ΝΔ έρμαιο των επιλογών της και τον εμμονικό Μητσοτάκη υπεύθυνο για την στασιμότητα της στην περιοχή του 25-30%.
Από πού να το πιάσει κανείς;
Από τον άθλιο εκλογικό νόμο που θα φέρει αποδεδειγμένα ακυβερνησία;
Από την εμμονή του στο λάθος όσον αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;
Από την αμετανόητη στάση του υπέρ της Σακελλαροπούλου για την προεδρία; Από το κόλλημα του να υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι περισσότερο από τους ανθρώπους της γαλάζιας παράταξης;

Από το γεγονός ότι έχει ξεκόψει κάθε συνεργασία με άλλο κόμμα;

O Μητσοτάκης είναι πλέον εμφανές ότι θα έχει το πολιτικό τέλος του Macron.
Η αλλαγή πολιτικού άνεμου στις ΗΠΑ, η δεξιά στροφή της Ευρώπης, το μεγάλο αδιέξοδο στην Ουκρανία που φέρνει καθαρό νικητή του Putin (ήδη ακούει κριτική μέσα στη ΝΔ ο Μητσοτάκης για τη στάση που πήρε στο ουκρανικό), θα αλλάξουν με το έτσι θέλω τους συσχετισμούς στη Ελλάδα.

 
Top